mcm2

Thursday, June 30, 2011

semangat nak tengok

ok.
kali ni aku saja nak bagitau serba sikit pasai tengok movie.
baru tadi aku tengok T 3 : DOTM..ni lah movie yang aku tunggu-tunggu sebelum ni..nak tengok sambungan dari T 2 : ROTF..kira semangat la kan, tiket pon aku beli awai..hari ahad aku dah beli..
sebagai intro, aku punya movie tadi mula pukul 1145pm. aku tengok kat GSC Ipoh Parade. aku tengok lone ranger saja..ma'am aku qeja malam. auni pulak pi hantaq kat pengasuh, tu semua semata-mata aku nak tengok movie 'all-time' feveret aku ni..
duration dia panjang la jugak berbanding dengan movie-movie lain..2jam 30minit la lebih kurang.
aku tengok pukul 1145pm sampai la 215am..tapi aku tak kisah pon lama ke tak..bagi aku lagi lama lagi syok...haha
bagi aku movie ni memang best la..memang 'mind-blowing', 'action-packed' semua ada la kiranya. cuma bagi aku jalan cerita dia agak laju la sikit..tapi overall aku puas hati la dengan movie ni..
rasa macam nak tengok lagi ....haha...tak puas kot weh..
banyak robot-robot baru dok mai..sentinel prime, the wreckers, shockwave, laserbeak si burung jahat..dan yang paling syok dua robot haluih a.k.a kecik iaitu brains dengan wheelie,wheelie ni time T2:ROTF dia dah ada..brains ni watak baru...depa ni kira macam tag-team la..walaupun kecik tapi depa ni dah boleh kira sebagai watak utama dalam melingkupkan program si sentinel prime dengan megatron tu...haha
bab jalan cerita plak, starting dia banyak dok cerita kaitan transformers dengan orang pi bulan...ada kapal angkasa terhempas..lepas tu, tunjuk plak geng autobots pi ukraine lawan dengan shockwave..ni semua ada kaitan dengan sentinel prime tu..megatron paling lawak skali...jadi robot paling selekeh, kesian dah aku tengok dia tu....
part fighting dengan meletup-meletup ni toksah dok kata apa la..kalau Micheal Bay punya filem, memang gempak habis la part-part yang tu..aku memang suka la..siap ada 'slow-mo' lagi...tapi yang tak tahan tu, manusia boleh pulak bersekongkol dengan decepticons...haru betoi la orang jenis ni...
tapi ada jugak part yang bagi aku tak berapa nak best...ironhide mati la plak, si sentinel prime tu boleh plak belot masuk geng decepticons, optimus prime lingkup habis 'total-loss', megatron plak senang-senang kena psycho dengan awek sam witwicky...haha..lawak-lawak..tapi kerana dia la optimus prime hidup...
kalau tak, mati dah ...thank you megatron tolong selamatkan optimus prime...u'r my hero !

aku rasa cukup la kot sikit-sikit info aku bagi...
kepada hampa-hampa yang terbaca post aku ni, elok la hampa pi tengok sendiri..memang gempak habis la ...
aku bagi 7.5 bintang untuk movie feveret aku ni..
tapi selepas aku tengok, aku dah mula terpikat dekat shockwave la...memang otai la dia ni...

"aku la pendekar mata satu, hahahaahahahaha !!!"

p/s : awat la ada jugak pembelot ....dunia..dunia !
haaaa...satu lagi, tahniah kepada team Malaysia menang tipis 2-1...hampa kena pulun ahad ni plak la nohh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

cik asz hana said...

malas aku nk baca sinopsis ko ni.. lalalalala......

tayar soton said...

haha....sila sila baca.....