mcm2

Monday, November 28, 2011

sayur-sayuran

setelah dibuai mimpi indah tatkala di Jakarta...team harimau muda semakin layu bagaikan togey yang sayu....
oh, mengapa jadi begitu...
ini semua terbukti pada perlawanan malam tadi...Harimau Muda jadi togey kepada Bah-hujan...keputusannya 3-2...
sayang seribu kali sayang.....siap leading 2-0 lagi....nampak macam nak menang dah...macam ja la...tengok-tengok, bungkuih....kena tapaw 3 bijik...tahniah la kepada anda semua yang bermain bersungguh-sungguh hingga memberi kekalahan ini kepada rakyat Malaysia...
Anda main dah best....tapi bila dah leading, mula main macam mau tak mau saja.....bila dah kena sebijik, gelabah gubra semua dok mai....last-last, apa lagi....kena la 3 bijik dalam masa 6 minit.....hebat bukan....kagum rasanya diriku ini...

Banyak dalam blog-blog dan paper-paper dok kata kita tak boleh hentam depa-depa ni dan kena terus bagi sokongan kat team ni walaupon kalah...tapi kan....sampai bila asyik nak kalah ja....menang sat, lepas tu kalah banyak..uhhh, rasanya dah merata team ni pi bertapa...siap main kat liga slovakia lagi....hmmmm...dimanakah silapnya....hanya mereka yang tau kan....
aku ni just penonton cabuk, tengok ja la....dok maki hamun depan tv....wah, memang terbaik !

kepada yang nak tau lebih lanjut pasai cerita sensasi ni...try baca ni tengok...
Bahrain malukan Harimau Muda
credit : KOSMO!


gol cantik malam tadi....aku suka betoi tengok gol ni....oleh player yang muda belia....macam aku...hahaha

Malaysia boleh !

p/s : harapan dah tinggal kenangan..cuba lagi tahun 2024...time tu insyaallah, boleh KOT !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 27, 2011

Akhirnya...

aku selalu dok berangan macam mak jenin..konon-konon akan mendapat apa yang aku nak...
tak semuanya dapat....tapi kalau dapat satu pon aku amat bersyukur....

Alhamdulillah....apa yang diimpikan selama ini telah menjadi kenyataan...
harus menerima segala cabaran dan dugaan dengan redha...
amin.

Salam Maal Hijrah 1433H buat semua...

ayuh tingkatkan segala yang perlu dipertingkatkan...
Insyaallah.

p/s : idea semakin kurang untuk update. oh, mengapa !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya


Final Sea Games

Skuad bawah 23 tahun (B23) Malaysia bangkit daripada ketinggalan seawal minit kelima untuk membenam Indonesia 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti selepas terikat 1-1 pada perlawanan akhir acara bola sepak Sukan Sea 2011 yang panas dan mendebarkan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam tadi.

Sorakan dan provokasi yang dilaungkan lebih 100,000 penyokong fanatik skuad Garuda di stadium itu tidak sedikit pun melemahkan semangat anak buah jurulatih Ong Kim Swee, Kapten pasukan Malaysia.

Badrol Bakthiar menjadi wira Harimau Muda selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir dalam perlawanan tersebut yang meremukkan hati berjuta-juta rakyat Indonesia.

sumber : KOSMO!

peerrrgghhh....game semalam betoi-betoi menguji tahap ketahanan fizikal dan mental aku...mau tak nya, asek dok menjerit saja...tu tak kira yang maki lagi...memang banyak la....kesian kat auni, nak tidoq pon tak senang...ayahnya asek dok hingaq saja....
fakri paling banyak sekali kena maki dengan aku...main bola stail tamak gila....ada peluang bukannya nak passing kat member...tapi pulun sorang...puuuii....dah la sepak penalti tak gol....apa la badi ang ni fakri....memang suwey betoi la....sorang lagi yang aku tak suka thamil arasu...main bola kira nak sondoi orang saja, lepas tu senang-senang bagi free kick kat indon....menyusahkan teammates betoi la...
bagi player yang lain, hampa semua main memang best....mantap....walaupon, kadang-kadang tu ada sikit terkucil ....
baddrol, apex, asra, irfan, muslim, fadhli, mahali, guru, fandi, nazmi, yong.....zubir pon mantap jugak, walaupon baru first time main time game tu, permainan dia amat menyakinkan ....
syabas Harimau Malaya.....aaauuuummmm !

p/s : habis sora aku dok maki fakri saarani...ang memang fak la...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 20, 2011

USM oh USM

beginilah jadinya kalau tak sempat bersarapan.....hahaha
kesian dah aku tengok gelagat kawan-kawan ni....macam-macam dok ada...
mau tak lapaq...gerak dari ipoh ke penang pagi-pagi buta, mana la nak sempat nak sarapan...
ni kiranya kami dok bersantai time break pukul 10am...pekena spageti ...mau tau la kan...adda orang bagi...apa lagi, bedal la....aku ni dah la tak berapa nak reti sangat makanan western ni....makan saja....rezeki kan....Alhamdulillah, terima kasih la kepada yang sudi buat jamuan ni kat kami....jasamu sentiasa dikenang....hanya Allah yang mampu balas segalanya....

p/s : syahdu oooo makan bawah pokok.....hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 13, 2011

Santapan Malam

MC dok gubra tu !

Sabtu, 12 November 2011 - Hotel Seri Malaysia, Ipoh.
Sekolah aku mengadakan satu majlis makan malam akhir tahun 2011 SK Pengkalan Pegoh..Majlis kalau nak ikutkan mula pukul 8pm...tapi selaku AJK yang berdedikasi, aku pukul 6pm dah kena ada kat perkarangan hotel...buat apa?? buat apa lagi, persiapan tempat la...nak angkat hamper yang berlambak-lambak, hadiah, barang elektrik dan macam-macam la....lepas tu, susun semua tu elok-elok...baru la cantik kan....
sambil-sambil tu, aku buat 'rehearsal' sikit dengan partner aku....aku kena jadi MC ....hahaha....tak boleh blah langsung....lawak rasanya....aku ni jadi MC?? pergghhhh, memang ganjil, pelik, ajaib....tapi apakan daya, tugas tetap tugas kan...nak tak nak kena la jalankan sebaik mungkin...aku pon praktis punya praktis siap dengan pantun lagi...memang mantap habis la aku time ni....hahahahahahaha
so, nak dipendekkan cerita....majlis bermula jam 830pm....dan setel pada jam 1030pm...
acara malam tu simple saja....ucapan, makan, cabutan bertuah, hadiah misteri dan jugak busana tercantik....cabutan bertuah la syok sebab hamper punya la banyak...boleh dikatakan semua yang datang semua dapat....sebab ramai jugak cikgu yang tak datang dinner...
tapi bagi aku....majlis malam tadi memang sempoi...sebab relax saja....
aku yang jadi MC pon sempoi ja...takdak langsung rasa stress ka apa ka....awal-awal tu gubra la jugak kan...mau tak gubra, aku ni mana la pernah jadi MC untuk majlis besaq-besaq macam ni....
Alhamdulillah, syukur tugas dapat dijalankan dengan baik...

aku pi dinner bawak family skali....ma'am dan auni folooowww.....
tapi tak berapa nak best sangat sebab ma'am dan auni tak berapa nak sihat....demam dan cir-bir....
walaupon macam tu, kira berbaloi la jugak sebab dapat makan sampai lebam dan jugak dapat hamper gedebak besaq....hahahahah...rezeki tu....amin.

sekian, terima kasih.

p/s : saya memohon kemaafan di atas terlanjur kata semasa jadi MC semalam....bergurau senda sesama kita....mengeratkan lagi silaturrahim, insyaallah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, November 11, 2011

happy a.k.a seronok




wahhhh, bukan main happy lagi auni ni....dapat kek besaq plak tu...

"sekarang ni auni dah umor setahun dah...so, kek pun kena la besaq kan...siap ada lilin satu lagi....1 lilin=1 tahun....hehe
selain itu, auni jugak dapat hadiah lain sempena birthday ....nak tau tak hadiah apa? haaaaaa, auni dapat injection kat klinik ....injection cukup umor setahun....sakit jugak oooo...auni siap nangis lagi...huhuhuuuu !
tapi sekarang ni dah ok ...."

tudiaaaaa, auni dok update pasal diri dia....memang mantap la auni...

p/s : ayah dan ibu sentiasa mendoakan kesejahteraan auni....amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, November 9, 2011

sayangku !

Hari ini, hari Rabu bersamaan dengan 9 November 2011...genaplah setahun usia puteri kesayanganku Auni Raudhah b. Mohd Kamarul Asrof....

Selamat Hari Lahir ke-1 buatmu Auni Raudhah...

"Semoga auni menjadi anak solehah, berjaya dan senantiasa membahagiakan orang yang berada disekelilingmu kelak...Insyaallah...ayah dan ibu sentiasa mendoakan kesejahteraan auni ...amin"

gumbira tak terkata hatiku ini melihat auni membesar....walaupun pelbagai cabaran dan dugaan..
Alhamdulillah, segalanya dapat dihadapi dengan penuh kesabaran...
sebak di dada rasanya....

"Bermulanya kehidupan auni disamping ibu...."


"...liku-liku kehidupan auni"


"auni, kini...."

p/s : tersenyum seorang diri tatkala melihat telatah auni...muaahhh !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 6, 2011

raya

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

ingatlah orang tersayang...ingatlah saya ini...
dah tak tau nak kata apa lagi dah...cukuplah setakat tu.

raya kali ni tak dapat pulang ke kampung halaman...

p/s : Mansitih menang lagi....yeeayyy !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terkono !

tudiaaa...dah lama aku tak main menatang ni...setelah berkurun lama, kini aku dah terkono balik ....aku terkono dengan cik sara ...kono apa??? kono tag la kan....haha

banyak ooo soalan dia....semua aku kena jawab...ada seboleh=11 semuanya....
jom kita jawab soalan ....

11 soalan maut daripada cik sara kat aku

*bende pertama yg koang buat pas bangun tido?
minum ayaq masak a.k.a air kosong wlupon belom gosok gigi....baek untuk kesihatan ooo...

*berapa bulan sekali koang tukar berus gigi?
berus gigi aku setahun 2x....hahahaha..gigi chantek kan..

*kat mana koang selalu kentot?
kat mana yang sempat....ikut 'dan' saja

*sape cinta pertama koang?
gluurrpp....soalan susah ni....i ni pemalu....i ni tarak orang mau pon...sob sob sob !

*kenapa pelangi ada 7 color?
sebab dah nama dia pelangi...kalau nama dia kuih lapih 2 kaler ja la...

*berapa kerap koang baca AL-QURAN?
baca selepas solat maghrib...Alhamdulillah, semoga diterima olehNya amalanku ini..

*kenapa koang rasa bahagia bile becinta?
bahagia ka???....tak tau la plak...aku pon nak berchenta la...

*berapa kali koang amik lesen kete baru lulus?
sekali saja....tapi lesen moto dulu 2x ....hahaha....time tu budak-budak lagi...ketaq wei !

*klu aku suke kat johan ashari koang suke x kat fasha sanda?
tak pun....awat? hahahha

*kenapa koang berblogging?
saja....buang masa....sebab banyak sangat....

*koang rase blog aku mcm mn?
mantap.menarik.syok.hebat...sebab background dia memang meletop ! keep it up myfren....aja aja fighting..

terima kasih daun keladi kepada cik sara kerana sudi tag saya...saya berasa kagum..

fuhhhh....letih jugak aku nak jawab soalan ni....macam dok main futsal ....hahaha
aku dah tak tau nak kata apa lagi dah....aku rasa aku nak jawab ja la ...tak mau la nak tag orang, sebab ni pemalu kan....weeeeeeeeeee ~~~~~

p/s : tudiaaaa, dah seminggu aku tak update blog....memang malaih tahap lipas la...
Link
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...