mcm2

Friday, January 27, 2012

tak tau !

ok. aku kembali lagi. setelah hampir seminggu menghilangkan diri sempena cuti CNY, kini aku kembali nak coret apa yang patut.

firstly, aku tak dak apa sangat nak story pasai aku tak berapa nak rajin time ni nak taip story-mory...

secondly, cuti kali ni banyak masa aku habiskan ke sana ke mari. ipoh - taiping - penang - perlis -ipoh. saja pi jalan-jalan pasai cuti panjang sangat. so, tak tau nak buat apa aku pon pi la jalan-jalan dengan family aku.

thirdly, di penghujung cuti ni banyak jugak la masa aku habiskan dalam Digi Center. sebab utama ialah aku nak switch dari celcom aku ke digi. ada sedikit masalah teknikal yang memaksa aku punya request kena reject dengan Digi. masalah dah selesai rasanya, yang mana aku apply lagi sekali nak switch. bagi aku Digi macam murah sikit dari celcom dan jugak maxis. semua line ni aku pernah guna dulu.

fourthly, cuti sekolah aku dah nak habis ! minggu depan aku dah mula nak bekerja. ayuh mood bekerja....mari kau ke sini.

lastly, aku pon dah rasa macam geli bila guna ly-ly ni....hahahahaha

p/s : syok jugak main bola freekick ! layan !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 22, 2012

fikirkanlah

cuti persekolahan sempena Gong Xi Fa Cai dah bermula....hati aku ni syok tak terkata la kan...cuti punya pasai memang syok...sebab apa? aku boleh lupakan sejenak pasai kerja semua...
cuma yang menjadi masalah bagi aku kali ni, aku ingat nak bawak auni pi jalan-jalan....tapi tak tau nak pi mana.....adoyai !

cuti sekolah tu boleh la tahan lama dia....seminggu jugak la...balik penang tu dah wajib...so, dari penang nak pi mana plak kan...nak kena susun jadual dah ni...aku ni plak style tak reti nak plan awai-awai...semuanya nak kena lasi minute jugak baru nak jadi....kalau kata plan awai tu makna kata pakai kirim salam ja la....hahaha...aku aku....

aku dok nampak nak pi utara Malaysia...kalau jadi la kan...dah lama aku tak pi sana...last aku pi time tu dok bujang lagi...la ni dah anak sorang dah pun....tak tau apa perkembangan yang dah berlaku kat sana....tu yang teringin nak pi tu....
mudah-mudahan jadi la kan hajat di hati ni nak bawak anak bini ke sana....
kita tunggu dan lihat ok !

p/s : aku pi taiping semalam punya la banyak qeta...nak raya punya pasai la ni...fuh !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 19, 2012

lega


ALHAMDULILLAH

syukur kepadaMu Ya Allah.

amin....


terlerai sudah segala keraguan.


p/s : musim cuti hampir kembali.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ceria

Senyum ragamu

Sehari tanpamu, hidupku tak akan tenteram.
keranamu aku masih berdiri.
oh, puteriku
oh, Auni Raudhah.
[sajak pendek gilaa....]


hidup aku sekarang ni ceria sentiasa ...dengan telatah auni....walaupun penat melayan telatah auni, aku tak pernah merasakan kekosongan di setiap detik hidup aku.
mendengar gelak tawa, tangisan dan cakap-cakap auni yang aku sendiri pun tak faham adalah satu anugerah besar dari Yang Maha Esa.
aku bersyukur dengan segala nikmat dariNya.


Semoga Allah akan sentiasa melindungi Auni Raudhah di sepanjang usianya..dan jugak seluruh keluarga aku, Insyaallah.

Aku ceria dikelilingi dengan semua orang yang aku sayang.
Sememangnya aku amat memerlukan semua.


p/s : lagi 2 hari saja lagi sebelum nak cuti. tak sabaq rasanya hatiku ini !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, January 16, 2012

2nd : Selesai sudah

mr. mizi [the boss]

mr. azli dan mr. asrof

mr. edy

tudiaaaa...baru nak update....punya la lama berhabok ....haha

Alhamdullillah...selesai sudah exam PPG USM semester 2...berjalan lancar...cuma yang tak lancar adalah aku...sebab apa? sebab banyak topik aku tak cover...so, kesimpulannya aku banyak tembak menembak demi mencari satu jawapan yang tak pasti...hahaha....ayat novel tak ingat....
exam kali teramat la susah...terutama sekali KRB dengan KPF....memang pecah kepala....susah bangat !!
tak tipu ooo.....
tapi semuanya dapat jawab dengan ketenangan...hanya perlu menanti 'result'nya saja sekarang ni...tak tau la nak dapat apa....
Moga-moga lepas la kan.....fuuhhh....

tapi apa yang aku nak bagitau satu ja...yakni pasai makan....exam kali ni banyak tempat berkaitan makan aku pi ...memang banyak la...dah macam jalan-jalan cari makan dah aku rasa....
perut pon dah 'ketat'....
terbaek !!

terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan minggu exam aku kali ni..
jutaan terima kasih terutama kepada Mr. Mizi, Mr. Azli dan Mr. Edy....
anda memang kawan yang sejati....
tak lupa juga kepada homestay Sir Mustakhim...tq very much, sir !

p/s : semoga result aku kali ni 'lepas' Insyaallah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 12, 2012

Cabaran ke-2

Assalamualaikum w.b.t

untuk pengetahuan anda semua...

hari sabtu dan ahad yang bakal kunjung tiba ni merupakan cabaran ke-2 aku setelah bergelar pelajar ni....
persediaan tu amatlah sedikit....boleh dikatakan hanya 0.5% saja....fooohh, teruk sangat tu...apa nak jadi dengan aku ni pon tak tau.....Masyaallah !

blog pon dah hampir seminggu tak update....punya la banyak benda aku dok pikiaq...pasai keja la..pasai masa depan la..pasai family la...pasai nak exam la...macam-macam la...sampai kusut masai otak aku ni...macamana la aku nak baca modul yang bertimbun-timbun tu....konfiuz aku...

walau apa pon, aku sentiasa memohon pada Allah untuk sentiasa memudahkan segala urusan aku...tak kira la dalam apa jua keadaan dan cabaran....
Semoga mendapat petunjuk dariNya, Insyaallah.

Alhamdulillah ...dah dapat tau pointer aku masa semester 1 dulu....berbaloi dengan apa yang aku dah buat...syukur.


p/s : bila pulak la nak update blog ni pon aku tak tau....'penyegan' gila !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 7, 2012

Exam


klik untuk tumbesaran


tudiaaaa...tudiaaaa....tudiaaaa.....dok mai dah.....dia mai dah...
apa dia?! apa dia lagi....
INCIK EXAM la...lagi mau tanya...

fooohhhh, ketaq takdak dah aku ni.....semoga aku mampu menjawab segala soalan kelak...
Insyaallah.
PadaMu aku berdoa, PadaMu aku berserah, Ya Allah....

Semoga aku 'annajah fil imtihan'...amin

p/s : modul tak sentuh apa lagi ni....adoi !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 5, 2012

2 hari

ni respon kepada sajak cabok aku pasai ESOK .

bermula 4 Januari 2012, aku kembali ke tugas aku semula....masuk dengan hari ni, dah genap 2 hari aku bersama tugas aku...

fuuhhh, ternyata begitu mencabar dari segi mental dan fizikal...aku masih lagi mencari rentak setelah hampir sebulan lebih aku bercuti....
memang berat nak 'tune' balik mood bekerja tu mai balik....tambahan pula, dengan budak-budak baru yang 'baru' nak belajaq....berat weh, hanya Allah saja yang tau betapa beratnya tugas itu.

kepada 'mereka' yang cakap 'kerja' aku ni senang saja...aku persilakan untuk ambik alih tugas aku ni buat sehari dua....tengok macamana penangan dia dulu ....

walau apa pon yang berlaku, aku tetap dan pasti melaksanakan tugasan yang dipertanggungjawabkan untuk aku...itulah periuk nasi aku...
segala pengorbanan amat diperlukan....
semoga aku mampu menghadapinya walau seteruk mana pon....Insyaallah...

oh semangat ....datanglah kau kepadaku !! aku perlukan mu....

p/s : syok weh layan 30 minit bersama Ustaz Don..amat berguna !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 3, 2012

esok

semuanya kerana esok..
ada apa dengan esok?
esok hari apa?
awat esok tu cepat sangat sampai?
esok takdak tak boleh ka?
oh esok, awat ang esok ?!

esok mula menghantui aku....
tolong la pergi jauh-jauh dari aku...
aku gundah gulana dek kau esok...
jiwa aku tak tenteram memikirkan esok..

apa yang akan berlaku esok ?!

oh tidak !!

esok.....esok...esok....
esok hari apa?
tolong jawab sat...


p/s : banyak yang diawang-awangan lagi nih...punggaaaah ~~!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, January 2, 2012

2012 : The Opener

terbaek !


Aku rasa semua orang dah tau pasai UAI ni kan....sekarang ni dah jadi satu fenomena kepada anak-anak muda...banyak dah kuliah agama yang ustaz bagi kat masjid dan surau...aku hanya mampu tengok kat youtube saja....tiada kesempatan lagi nak tengok live.....huhuhuh...agak terkilan di situ...

Semoga ustaz terus membimbing anak-anak muda masa kini....Insyaallah.
dalam gelak tawa ada inputnya.....amat menarik dan berkesan.

p/s : lawak boh.....hahahaha....tinggai 2 hari saja lagi....bersiap sediakah aku ???!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...