mcm2

Monday, August 30, 2010

semangat



jom nyanyi !

semangat patriotik...sayangkan negara dan sentiasa bangga dgn tanahair sendiri itu penting... so, melentur buluh biarlah dari rebung ny....

p/s : semangat betoi budak2 ni dok nyanyi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

merdeka

di kesempatan ini....aku ingin mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KALI KE-53
kpd seluruh warga Malaysia....

p/s : semoga Malaysia kita ni aman damai sentiasa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, August 28, 2010

kerana kau

dogoi !

laporan terkini !

hari ni, aku bwk sang wira p jmpa doktor....coz dh lm xjmpa doktor...
lokasi : Taman Botani
masa : 11am ~ 130pm
hmm....baget aku utk kos jmpa doktor ni just RM200....tp setelah dinasihat oleh doktor itu ini....baget aku telah lari dgn kagumny....adoi.....sakit....byk tu lari....
tp nk wat cmne kn....raya ni kn pasti byk sang wira aku nih bergerak...nak xnak kena la gak bg rawatan....seperti biasa segala jenis mak dato' minyak aku tukaq...
tukaq minyak saja pon dh RM200++ .....balancing+alignment....air filter lg...
gedebuk gedebak p RM308...
oh sang wira ku....dgn harapan kau akan bergumbira dgn rawatan td....semuga sehat sejahtera hendaknya....

p/s : penin' gak aku pikir pasal duit nih....help...help ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
sampul+duit raya

Duit raya RM500 dibayar 1 September 2010...

sama2 la kita nntikan d dalam akaun masing2....

aduhh...
kete xservis lg..
bj raya pon xdak...
byk duit nk guna time raya nih...

p/s : raya kali nih penoh dgn kesederhanaan...
wasatiah dlm segala2 ny...amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 27, 2010

lazat !

di kala aku sdg menaip entry kali nih, aku br shj pulang dr "pekena" yong tau foo kt dataran epo...
perghh...lazat gak wei...aku kira br first time p "pekena" kt dataran tuh...wlupon, dh hampir 8bln aku stay kt epo nih....
so, agak terbaek la hidangan yg aku "pekena" td...
di kala ujan gerimis, aku mengoder teh o pinas [loghat mamaking Ameeth] manakala ma'am aku plak milo ais...pehtu mai sepinggan yong tau foo....aku lepak kt situ lebih kurang sejam gak la....makan smbl menikmati kesejokan malam....
secara total aku kena bayaq RM12....hmm...kira ok la kn...yg penting lazat...haha....

menarik bukan ?

aku akan kembali lg kt dataran tu semata2 nk "pekena" yong tau foo....
wait for me ......yeeeaaaaahhh !!

p/s : pic kt ataih tu aku google je...td xsempat nk snap gambaq pasai sedap sgt dok melantak...wakaka ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 26, 2010

syukur

Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 untuk petugas awam dan pesara kerajaan..
alhamdulillah....rezeki yg dinanti2kan akhir ny terjawab....
lega rasanya.....

p/s : bantuan yg amat bermakna utk aku ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 24, 2010

Asma Allah



lagu ni amat best bagi aku...mendayu...syahdu.....

p/s : sejok ati mendengar lagu nih....amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 23, 2010

cuai @ leka !

hari ini hari isnin....
so, aku akan kembali ke sekolah...tmpt kerjaku....
ternyata semangat aku utk bekerja agak menurun...ini mybe kerana hari ini hari isnin...
ok2....kembali ke tujuan utama post aku kali nih...
lebih kurang jam 215pm - 230pm...satu kejadian telah berlaku betul2 di hadapan gate sekolah aku...
eksidentey a.k.a kemalangan berlaku .....
abes kete cekgu n gate sekolah aku rosak terok....ni sume gara2 sebuah kete Wira yg cuai(aku rasa la kn)....
aku bg sinopsis la pasal eksidentey nih....
Wira yg cuai tu telah melanggar kete Perdana (kete cekgu sekolah aku) yg telah di park ji sung di tepi jalan berdekatan ngn gate sekolah aku....apabila melanggar Perdana tersebut, Perdana telah berpusing sehingga meranapkan gate sekolah aku....pergghhh...terok wei eksidentey nih....kete abes lingkop la...tp xde nyawa yg terkorban....

Si Wira

Si Perdana

Si Gate sekolah...hehe

p/s : bahaya btoi park kete kt luar nih...risau aku...dh la aku park kete kt luar sekolah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 22, 2010

syok tgk

sempena bulan Ramadhan nih....mcm2 program tv ada....drama, dokumentari, masakan.....semua ada....sampai xto nk tgk yg mana sato !
tp aku ada 2 program feveret aku...haha....drama kt astro nih....
1 - Qalesya ~ astro prima
2 - Geng Surau ~ astro oasis
mmg lawak gila la dua drama nih...klu aku tgk, xlarat nk gelak....
mengekek aku gelak sorg2....

p/s : epilog syurga cinta pon best wei....aku blk je sek...dgn pantas aku bukak tv3...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, August 21, 2010

sleep

apa itu tidur a.k.a sleep ?
hasil drp pembacaan aku...tdoq ni ada byk peringkat...[tudia tdoq pon ada peringkat...jgn wat men ooo]..aku br tau je nih...

level 1
"tdoq separuh-separuh"
time nih, hormon cortisol mula bertidak...badan pon tenang...

level 2
"tdoq ayam"
tdoq xnyenyak la kn...senang je nk paham yg nih...

level 3 & 4
"tdoq deep sleep"
haaa...level ni depa join...haha....aku pon xto pasaipa...
maksudnya tdoq nyenyak a.k.a tdoq mati a.k.a tdoq sampai lebam.....klu bom meletop kt sebelah pon Insyaallah xsedaq....

masa utk tips ...aku xpenah try lg nih...hampa try la tgk berkesan ke x ?

1. tips nk senang tdoq ~ lewatkan waktu tdoq+tempat yg selesa+gelap
2. tips xmau bg mengantuk siang ~ jgn makan byk+suasana persekitaran jgn panas sgt+lakukan kerja2 berat....[bab ngntuk siang nih, aku selalo kena]
3. tips nk tdoq nyenyak ~ tutup mata dan tumpukan perhatian pada pernafasan. Kira 1 - 20 dalam susunan menurun...kira tu jgn laju sgt...kira bg sama2 ngn pernafasan kita...kira dalam hati...jgn dok guna mic plak...kompom xlena ny...haha

ok...sekian sj info utk kali nih....
utk maklumat lanjut ....sila p kt sini

p/s : tdoq....tdoq...tdoq....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 20, 2010

sila baca

sila klik utk tumbesaran

p/s :Berita terkini hiburan sensasi, naik bas mini minum air sarsi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tidur....tdo....tdoq

apa dah jadi !!!
jam menunjukkan pukul 5.51am....
dr smlm aku lom tdo...ni pon planning lepas subuh mau tdo...
mata dh lebam sana sini...tp xdak plak rs nk tdo....adoi
apa masalah aku nih??
hehe...
kang mau tdo dgn sepuas2 ny...
then, bgn siap2 nk p sek....
sekian....

p/s : entry kali nih mmg xdak tujuan .....mmg lagho....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 17, 2010

chei-mey !

aku rasa hampa sume pasti trtny2 ngn title post aku kali nih...
bg org sebelah utara, aku rs hampa sume xdak masalah nk paham ngn term nih...hehe
cite ny bermula cmni...pd ari jumaat yg lepas 13.08.2010, mcm biasa la kn...sbg umat Islam lelaki...kita mestilah menunaikan solat jumaat...aku pon sblm p sek...aku singgah kt masjid Al-Ahmadiah utk solat jumaat....keta aku park ji sung tepi jalan...sopan ja aku park keta...
setelah selesai solat jumaat, aku pon bergegas ke keta aku....apa lg ...nk p sek la...keja kn....smpe ja kt keta aku...aku tgk bumper depan keta len mcm ja...ish3....ropa2ny bumper keta aku dh chei-mey kena cium ngn keta len....cat abeh terkluaq....mcm kena sagat tuh....
bnda dh jd...aku nk kata pa kn...biaq je la...aku pon stat keta....tiba2...ada sorg hamba Allah mai ketuk tingkap keta aku...
dia perkenalkan diri dia sbg Ismail...dia mntk maap byk2 kt aku...psl dia yg cium bumper keta aku tuh...dia tny aku, mau cat blk ka?...aku pon hangguk kepala....dlm ati kata "ok" gak tu..lgpon dia yg nk bayaq segala kos cat tuh...tambahan plak dh nk raya kn...comey la ckt keta aku nnti...klu x cat blk, mau belemoih....xbest lak kn...
so, nk d ringkaskan cite...pg td aku g la antaq keta cat....antaq pg...ptg siap....aku g antaq kul 10am n ambk kul 6pm....elok gak tokey tu cat keta aku....comey abaq ang keta aku jd ny....kagum sat aku d wat ny....
b4 cat

after cat

aku puas ati la ngn keja tokey dia nih...rega pon murah ja....kena RM80....yg aku dok survey suma RM100++.....
tq tokey a.k.a apex....lu manyak terer maa....dan jugak kpd saudara Ismail....hehe

p/s : hampa perasan x kt blog aku nih...ada bendera tu....kibarkn jalur gemilang...semangat nih...thanx to ELniNo sbb bg code...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 15, 2010

award

award banner
macho kah?

xpnh dlm hidop den ni dpt award....tetiba je dpt dr mmbr d alam maya ~> eL NinO

p/s : hmm...menu utk berbuka pd hari ini ~> daging masak merah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 12, 2010

feveret

Salam Ramadhan utk anda semua d luar sana...
arini dh masok 2nd day kita posa...
setakat ni, alhamdulillah posa aku selamat lg...
tp arini aku agak letih ....awat xtau !!
hehe....ala besa la kn...awai2 posa nih, paham2 je la...
wat sume benda pon rs xlarat je...
dugaan n cabaran nama ny tuh...
ok2....kembali ke topik asal...yg sbnq ny...klu masok time bulan posa je...benda pertama dalam kepala hotak aku ni pasal juadah nk bukak posa hanya lah sato ~> POPIA GORENG....
perrghhhhh....terangkat abaq ang...mmg aku gila popia goreng ni...sedap weh...klu xdak popia ni, rs cm xbest je bukak posa...
apa plak feveret hampa sume??...meh la story ckt...

nikmat ni wei !!

p/s : tanpa popia goreng...sape la aku !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 9, 2010

Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 1431 bakal menjelma....
ayuh persiapkan diri kita semua...
lafaz n niat amat penting...klu x, sia2 je kn ....
nindiaaa.....

lafaz n niat utk sebulan posa
“Nawaitu souma syahri ramadhana hazihissanati kullihi lillahi taala.”
Sahaja aku berpuasa untuk sebulan pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala

lafaz n niat utk hari2 posa
“Nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa”
Sahaja aku berpuasa esok hari dalam bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA


INFO ~>
WAKTU BERBUKA DAN IMSAK [PERAK ZON 2]
p/s : semoga ibadah puasaku diterima olehNya..amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 8, 2010

new season

mlm ni...mukaddimah utk BPL akan bermula....
jom kita saksikan
10pm...

p/s : sapo mng??...aku pon xto...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

airbender

mlm td agak2 dlm kul 1035pm...aku p tgk muvee ngn sahabatku edy, ashady n adib...kt epo parade...
AVATAR : The Last Airbender....cite agak buhsan la...jalan cite slow....aku rs org len yg tgk pon rs cm2....yg mungkin mnjadi penyelamat bg muvee ni effect dia la kot...effect mmg gempak...
aku dr awal2 lg xbrp nk mnt ngn director ny...slalo ny filem dia wat sume ny xbest....tp sbb cite ni adaptasi dr katun kn...tu yg gagah tgk gak tuh....
cite ni ade sambung lg nih...br book 1....nth la smpe book brp??
ok2....aku tgk smpe kul 1215am kot....1jam 45mnt gak la cite nih...pastu teros g lepak kt mamak...minum apa lebih kurang....borak2 apa yg patot....then kul 3am teros blk umh....
aku xleh tdoq sbb nnti kul 645am aku nk kena g ambek wife kt spital....keje malam kn...klu aku tdoq mau leboq nnti....so, xmau bg aku pingsan...aku pon o9 la...smbl donlod cite toy story 3...gambaq clear, sound pon chantek....mmg berbaloi2 r....
tp....dlm kul 6am cm2...aku kecundang jua....trpingsan dpn laptop....hehe....tp nsb baek wife aku kol 620am .....teros aku bgn....
sekian, tq....

p/s : mata stil barai ni weii....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 6, 2010

LINUS

first of all....esok aku kene keje....
adoi...maksudny...aku kene g skola...
skola aku kene ganti utk cuti deepavali nnti...semangat ayam tul depa ni suh ganti awal2...
deepavali lmbt lg kot ~~
tp nk wat cmne kn....aku yg menurut perintah bak ayat2 dlm surat...
so, esok aku akan berskola seperti biasa...menggunakan jadual ari kames a.k.a ari yg aku xbrp nk suke sgt....u want to know why??...it's bcoz dis day i'm very2 busy !!....jadual so padat....bak cakera padat....hehe
wlubagaimana pon...esok skola aku ade wat program dgn parents murid tahun 1....
program PERMUAFAKATAN MURID LINUS TAHUN 1 2010...
mak aaaiii...nama program ilmiah gilaaa abaq ang !.....takot aku dgq ....
psai bab wat program tu mmg la best sbb aku xyah masok kelas....tp yg xbest ny plak....esok aku kena bg taklimat plak kt parent nih....info pasal LINUS NUMERASI....
apa itu numerasi n etc.....
aku br je siapkan powerpoint utk esok....mau juling gak mata aku dok pulun wat....tp aku wat yg simple2 je....sehabes simple nih....hehe....
yg penting maklumat tu kn....kn...kn....
aku harap esok aku dpt bg taklimat yg seringkas boleh....xyah nk ckp pnjg2....ringkas tp padat...

p/s : jgn gubra dh esok nih....insyaallah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 5, 2010

garam

d kala aku menaip post nih...aku dh selamat smpe umh...dr Jusco Kinta, epo....
aku br lepas tgk muvee yg aku nnti2 kn selama nih...
garam a.k.a SALT....
mantap abes cite nih....
trnyata GARAM ni d garap dgn masin ny....haha....
rugi xtgk oi....
siapakah gerangan yg membeli popcorn ini?

p/s : bla la M'sia nk wat filem mantap cmni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 4, 2010

cikgu salah??



hmm...mlm td hal ni kuar berita...pasal pelajar serang guru...setelah d amati byk kali...hal ni mybe jd kt negeri sabah @ sarawak kot....cikgu tu plak semenanjung kot...mybe belah utara...pasai loghat depa tuh
kenapa pelajar ini terlalu kurang ajar??
dlm berita tu ada part depa interview presiden NUTP...yg xbest ny siap ckp salah cikgu tu kerana mencabar pelajar...sepatot ny guru kena mesra pelajar...n bla bla bla....
apa pendapat hampa??...bg aku....bla aku tgk vid nih, aku respek la ngn cikgu ni ....dia lgsg xsentuh pelajar tuh...ini menunjukkan ckgu tu dh byk bersabaq ngn pelajar tuh dan tau peraturan berkaitan dgn pendidik nih...dia just naikkan volume suara dia sj...tu pon kes pelajar tu dok melalak cm kena sampok setan...ape ke hal pelajar nk tengking2 ckgu....aku agak sensitif la isu nih...apa2 yg jd....sume ny hentam ckgu....ckgu yg salah...ckgu yg xreti nk didik .....ckgu yg xmesra alam....klu hampa tgk balik....ckgu mana dalam dunia ni yg nk mesra alam ngn pelajar cmni???....kurang ajaq gila...siap perli2 lg...ulang2 ckp ckgu...perghhhh....mmg panas la kn !!
aku dlu pon penah jd pelajar....wlupon aku xpuashati ngn mana2 ckgu ...aku xdak la smpe nk sound n serang ckgu...
pelajar zaman skrg dh byk berbeza ngn zaman aku dlu...ckgu semakin tidak d hormati...malahan klu salah, siap kena saman lg....apa nk jd nth ngn dunia skrg nih...aku pon xpaham...
profesion perguruan semakin hilang taring ny....ckgu2 skrg dh xdak org nk back up....
harap2 ada la jalan penyelesaian yg setimpal....yg adil....

p/s : klu aku jd ckgu tuh, dh lama dh bdk tu kena tabooh ngn aku...kurang ajaq sgt !!
tatkala aku dok menaip nih...aku stil rasa cm marah ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 3, 2010

sgt sedap !

"Mou Ichido" a.k.a "One More Time"
by Aizdean

Sayonara wo iwanai mama ni
Kimi to nido to aenakunatta
Ano toki kimi to isshoni ireba
Nanikaga kawattakana

Totsuzen sugite wakaranakute
Namidasae mo detekonakattanda
Bokuniwa kimi shika inakattanoni
Kimiwa doudattandarou

aaa..namidaga
Imasara detekurunante

Mou ichido
Kimi ni aitaiyo..Kurushikunaruyo
Kanaunonara..Boku wa kimi dake wo
Mamorikattayo
Kimi sae ireba
Boku wa nanimo iranai
Just one more time

haha....wat ms ni...aku amat suka lagu nih....
wlupon aku xpaham sepatah harem pon...yg aku tau sayonara tu ja....


p/s : "mou ichido kini ni aitai yo" ~ ingin bertemu kamu sekali lagi.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 1, 2010

Yang Tersayang

wakakakaka !!!
dangdut...layan gak kn....

sapa lah penyanyi cap ayam nih....
mmg penin'
adoi !!
vid ni aku cilok dr fb nana

p/s : nk tegelak aku tgk vid nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duri2 oi !


haaaa...tudia !!
mai mai mai........dorian2....ada mau ka??
klu mau mai la...ada pon 4 bijik ja nih....
wife aku bwk blk dr kg....
bla nk makan pon aku xtau...bau dia, mak aaaii....kuat gila...penin' pala aku abaq ang !!
time aku kanak2 riang dlu mmg aku hantu durian...pantang nmpk ja..kompom aku baham...2 bijik slumber ja aku bedai....slalo ny aku makan kt tepen la...umh tok aku...
tp la ni....ssh ckt...makan tu makan...tp xleh nk makan byk2 dh...mybe faktor usia kot penyebabnya...haha...nmpk sgt cm tua....aku muda lg ok ! sweet 18.....

p/s : perghhh...abes 1 rumah bau durian...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...