mcm2

Thursday, June 30, 2011

semangat nak tengok

ok.
kali ni aku saja nak bagitau serba sikit pasai tengok movie.
baru tadi aku tengok T 3 : DOTM..ni lah movie yang aku tunggu-tunggu sebelum ni..nak tengok sambungan dari T 2 : ROTF..kira semangat la kan, tiket pon aku beli awai..hari ahad aku dah beli..
sebagai intro, aku punya movie tadi mula pukul 1145pm. aku tengok kat GSC Ipoh Parade. aku tengok lone ranger saja..ma'am aku qeja malam. auni pulak pi hantaq kat pengasuh, tu semua semata-mata aku nak tengok movie 'all-time' feveret aku ni..
duration dia panjang la jugak berbanding dengan movie-movie lain..2jam 30minit la lebih kurang.
aku tengok pukul 1145pm sampai la 215am..tapi aku tak kisah pon lama ke tak..bagi aku lagi lama lagi syok...haha
bagi aku movie ni memang best la..memang 'mind-blowing', 'action-packed' semua ada la kiranya. cuma bagi aku jalan cerita dia agak laju la sikit..tapi overall aku puas hati la dengan movie ni..
rasa macam nak tengok lagi ....haha...tak puas kot weh..
banyak robot-robot baru dok mai..sentinel prime, the wreckers, shockwave, laserbeak si burung jahat..dan yang paling syok dua robot haluih a.k.a kecik iaitu brains dengan wheelie,wheelie ni time T2:ROTF dia dah ada..brains ni watak baru...depa ni kira macam tag-team la..walaupun kecik tapi depa ni dah boleh kira sebagai watak utama dalam melingkupkan program si sentinel prime dengan megatron tu...haha
bab jalan cerita plak, starting dia banyak dok cerita kaitan transformers dengan orang pi bulan...ada kapal angkasa terhempas..lepas tu, tunjuk plak geng autobots pi ukraine lawan dengan shockwave..ni semua ada kaitan dengan sentinel prime tu..megatron paling lawak skali...jadi robot paling selekeh, kesian dah aku tengok dia tu....
part fighting dengan meletup-meletup ni toksah dok kata apa la..kalau Micheal Bay punya filem, memang gempak habis la part-part yang tu..aku memang suka la..siap ada 'slow-mo' lagi...tapi yang tak tahan tu, manusia boleh pulak bersekongkol dengan decepticons...haru betoi la orang jenis ni...
tapi ada jugak part yang bagi aku tak berapa nak best...ironhide mati la plak, si sentinel prime tu boleh plak belot masuk geng decepticons, optimus prime lingkup habis 'total-loss', megatron plak senang-senang kena psycho dengan awek sam witwicky...haha..lawak-lawak..tapi kerana dia la optimus prime hidup...
kalau tak, mati dah ...thank you megatron tolong selamatkan optimus prime...u'r my hero !

aku rasa cukup la kot sikit-sikit info aku bagi...
kepada hampa-hampa yang terbaca post aku ni, elok la hampa pi tengok sendiri..memang gempak habis la ...
aku bagi 7.5 bintang untuk movie feveret aku ni..
tapi selepas aku tengok, aku dah mula terpikat dekat shockwave la...memang otai la dia ni...

"aku la pendekar mata satu, hahahaahahahaha !!!"

p/s : awat la ada jugak pembelot ....dunia..dunia !
haaaa...satu lagi, tahniah kepada team Malaysia menang tipis 2-1...hampa kena pulun ahad ni plak la nohh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 28, 2011

1 hari lagi..

tudiaaaaa....tudiaaaaa....dia nak mai dah ....
tak lama lagi dah ni...kemunculannya senantiasa dinanti-nanti ...
aku tak akan melepaskan peluang keemasan ini..
dah tak sabaq dah aku ni...menanti kehadiran Rabu...
pertempuran terhebat bakal meletus....

T3 : Dark of the Moon
pasti meletop !

p/s : lama jugak duration dia...2jam 30minit...baru sempoi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 27, 2011

tinggal kenangan

agak-agak hampa la kan...gambaq yang kat atas ni laman sosial apa?!
haaaaa...try la teka tengok...aku rasa hampa dah tau dah kan...dulu laman ni memang top, maveles dan mantap...tapi sekarang dia ni semakin dilupakan kerana telah dikuasai oleh satu lagi laman sosial yang femes...betoi tak?
depa ni dah buat macam-macam perubahan drastik, tapi aku rasa depa ni terlewat sikit la kot pasai laman satu lagi tu lagi advance...kesian jugak la aku tengok...
hari ini aku dengan rasminya telah 'delete'kan akaun FS aku..dah lama dah aku dok plan nak delete..tapi tak ter'delete-delete'...hinggalah hari ini..amat berat aku nak buat sebenaqnya..tapi memandangkan aku dah tak aktif dah laman ni..lebih baik aku deletekan saja...
untuk pengetahuan hampa semua, rasanya lama jugak la aku dengan FS ni..lebih kurang 9 tahun...aku start 2002 sampai la 2011...
banyak memori indah aku dengan FS ni..banyak sangat-sangat...ada yang best, ada yang tak best, ada yang sedih, ada yang syok tak ingat, macam-macam lagi la..tak tersenarai nanti...
yang paling penting, aku bertemu jodoh aku di laman FS ni...haha
biasalah kan..nak ngorat tak pandai...so, kena guna 'orang ke-3' la kan..FS la orang nya.....
sekarang ni, aku memang tak pernah guna pun FS ni...sebab aku dok aktif gaban dengan laman sosial satu lagi...tak lain tak bukan..mukabuku..

so, akhir kata..
GOODBYE 'kawan'ster....
see you next time, ok !

p/s : ma'am aku pon delete jugak...huhuh...selamat tinggal 'tayar soton de friendster'..tata !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 26, 2011

tersenyum riang

jom tengok gambaq-gambaq ni..




ok semua, untuk makluman hampa...hari ini aku memenuhi undangan makngah aku bermain boling untuk pertandingan anjuran Hospital Batu Gajah..haha...walaupun aku ni tak reti main langsung boling, aku tetap main jugak kerana nawaitu aku just nak happy saja...takdak nawaitu lain pun...ternyata nawaitu aku itu berbaloi-baloi kerana hampir setahun dah aku tak main boling..kiranya aku hari boleh senyum riang la...aku main 3 game..Ya Allah, aku rasa macam nak tercabut jari jemari aku ni, tambahan pula lenguh habis lengan...itulah penangan dah lama tak main boling...ternyata permainan aku terlalu 'cap ayam'....longkang sesaja...wakakakaka...bedai saja...janji boleh main kan..kan...kan...
makngah, rina, adik angkat nana dan wife aku tak main pun...tak lupa juga auni raudhah yang begitu teruja sekali apabila bawak pi jalan-jalan ni..mata merah habis, tapi tak mau tidoq pasai riuh...haha..auni...auni...depa semua just jadi supporter saja...yang main boling cuma aku dengan nana...
tahniah kepada nana kerana mendapat top ten...hadiah hamper tuhh...memang best bro !
aku pulak, seperti yang telah tercatat di atas tu...'cap ayam' kan...so, memang tak menang la kan...just menang gelak saja...apa-apa pun, happy yang penting...

hujung minggu aku kali ni memang full....

esok dah nak kembali ke sekolah...adoi !

tak merasa cuti langsung...jem betoi !

p/s : wow, tak sabaq aku nak tunggu 29hb ni..jam 11.45pm...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 25, 2011

Jadual, buku, exam

sila klik untuk tumbesaran

tudiaaa, habaq hampa...jadual exam PPG USM dah keluaq dah..tak lama dah ni..6 dan 7hb Julai 2011.
pi daaaah....haru weh !
buku, modul, nota, slide punyalah banyak...jenoh nak baca...nak mula mana satu pun taktau.
pejam celik pejam celik, dah habis dah sem 1...assignment pun dah setel semua...punya la belambak..naik serabut kepala hotak aku...tapi, alhamdulillah segalanya dapat diatasi dengan jayanya...syukur betoi..

Semoga Berjaya kepada aku, ucapan daripada aku..untuk aku !

p/s : lebih kurang 2 minggu saja lagi ni...cool beb.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tak sengaja

seperti yang sedia maklum..hari ini sekolah aku ada buat sukan tahunan SKPPL 2011 Kali ke-52...
so, hari ini aku bermula agak awal...setelah tdoq lewat pukul 3.30am, aku bangunkan diri pada jam 6am..menyiapkan diri seawal yang boleh kerana aku perlu ada di sekolah lebih kurang jam 715am...
aku nak cerita panjang pon malas yang sebenaqnya...aku bagi rangkuman saja la...
1 - topi apek juai sayoq menjadi pendamping setia aku hari ini.
2 - aku jadi pengurus alatan untuk sukaneka tahap 1...penat weh..angkat itu ini...
3 - syok jugak jadi pegawai sukan...aku kena jadi pegawai kat 'finishing line' sambil pegang kad nombor 2.
4 - parent yang mai boleh tahan jugak ramai. meriah la kiranya.
5 - cuaca tak berapa terik sangat...panas biasa-biasa saja...vitamin E dah banyak aku sedut hari ini. sihat betoi aku !
6 - aku masok acara pegawai sukan. bawak bola hoki dengan kayu hoki...haha..lawak rasanya pasai aku tak reti main hoki. alhamdulillah, aku dapat nombor 2..walaupon, ada la main kecoh sikit...TAK SENGAJA MENANG !

7 - menu nasi ayam memang maveles. aku bantai cukup-cukup sebab lapaq takdak dah..
8 - oblong Mat Salai sedap weh..
9 - cabutan bertuah aku tak dapat..aku bagi kat orang lain dulu! takpa, aku ok saja..
10 - sebelum balik rumah, aku dan lagi pekena aiskrim corneto cap ayam kat bengkel KH dengan edy. sejuk weh !
11 - kulit agak meghelit...tapi aku still mengancam...haha...hot selalo !
12 - badan agak letih..rasa macam nak tidoq sampai lebam...tu pon kalau mampu la kan..
13 - Rumah Merah menang besaq tahun ni..semua depa balun...rumah sukan yang lain kena tinggai bertiang-tiang..point banyak gila.
14 - Rumah Hijau jadi curut..pasai dok tangga corot sekali..hancuss...haha..kesian.
15 - Isnin tak cuti...so, kena sekolah macam biasa...huwaaaaa ~~~~!
16. lupa nak bagitau, aku ni Rumah Hijau...ala rumah sukan yang curut tuh...wakakakaka .

aku rasa cukup la 15+1 perkara kat atas tu...dah takdak idea dah nak bagitau apa...
sekian, terima kasih.

p/s : hamboih, kuat sungguh aih bau ayam tandoori ni...ang tunggu sat aku nak pekena ang !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3am !

jam menunjukkan hampir pukul 3am...mata aku still tak mau pejam lagi..macamana ni?!
awal-awal pagi nanti dah nak kena gerak pi sekolah..lebih kurang 6am lebih..hadoi ter ber...
sekolah aku buat sukan tahunan 2011...tu yang kena gerak awal tu...satgi pakai aku tidoq sat ja la...time sukan nanti mau mata aku lebam sana sini ....ni la yang dinamakan "mataku lebam selebam lebamnya"..apa nak jadi pon taktau...
sebab utama aku tak tidoq-tidoq lagi ni tak lain tak bukan pasai aku dok kalut nak tengok ML part 2...aku tak tengok live tadi pasai pi main futsal...haha...lawak weh...meleleh ayaq mata aku punya dok gelak....lawak tak ingat punya....aku respect la semua finalis ML 2011 ni...mantap-mantap persembahan depa...tahniah kepada sepah yang menjadi juara...hampa memang baik punya la...
jozan pulak, walaupun kalah...depa ni dah memang top dah...so, nak risau apa kan...relax sudaaahhh....nabil paling untung aku rasa...dapat nombor 3 pon takdak masalah pasai duit tu dia sorang-sorang ja...tak gaduh nak kongsi dengan sapa-sapa...RM150k tu....banyak weh...jambu pulak, 2nd punya persembahan memang terbaek...muzikal termantap bagi aku...
so, pi mai pi mai dah habis dah ML...cukup dah kot dok tengok reality show kan...

haaaaa...lagi satu aku nak habaq kat hampa...aku ada satu kegilaan terkini...aku dok layan instrumental ni memanjang....haha...jabalone todak la yang bagitau aku pasai lagu ni...lagu ni dah lama dah...tapi bila aku dengaq instrumental, rasa layan la pulak....lagu jepun ni...utada hikaru...
syahdu weh....karat tak ingat habaq hampa...


layan gak lagu nih...

p/s : bila weh aku nak tidoq ni...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 22, 2011

macam banyak

sekarang ni peratusan aku untuk update blog amat rendah...lebih kurang dalam 40% saja...awat tak tau...kerajinan aku semakin tergugat nampaknya...
aku lebih banyak menceritakan banyak perkara dalam satu ....maksudnya aku lebih suka buat macam rangkuman ..lebih kurang la kan...
aku perlu menaikkan kembali semangat aku yang hilang ini...
bab assignment dah setel, lega rasanya otak ini...tapi exam dok tunggu nun...tak lama dah...lebih kurang 2 minggu saja lagi...haha...baca apa pon tak lagi...adoi !
tapi kepala aku ini lagi dok bertimpa dengan kerja baru...Saringan 2 LINUS...soalan dah sampai...aku malas betoi la nak start buat..nak mengadap budak-budak yang macam depa ini, memang letih la habaq hampa...orang yang sabaq pon boleh hilang sabaq...macam aku la...aku kalau dengan depa ini, kesabaran aku nipis betoi...kalah kulit bawang putih tuh...
hmm...dugaan betoi !
satu lagi, sekolah aku dok kalut pasai nak sukan minggu ni...25hb Jun 2011
maknanya segala bagai kerja kena setelkan...aku macam biasa la kena jadi pegawai dekat padang nanti...so, takdak la kalut mana pon...aku cuma busy time sukan nanti saja...
cuma yang aku haru sikit pasai sukaneka la...aku ni kan guru tahap 1...tahun 1, 2, 3 ...memang pening la nak handle depa ni time sukaneka...tak paham bahasa, tak makan saman, tak reti dok diam, tak tak tak tak...macam-macam tak la lagi dok ada...naik serabut kepala aku ni...
mau tak mau, kena la jugak handle kan...satgi tak dak orang plak nak handle depa ni..
harap-harap sukan nanti berjalan lancar la kan...
last sekali, aku rasa nak upload gambaq auni time tidoq la...dah lama rasanya aku tak buboh gambaq auni ...
auni la ni aktif tak ingat...tu 'tara' tak boleh merangkak lagi tu..tak tau la macamana nanti bila boleh merangkak ....lagi 'buas' la kot...la ni pon tak larat dah aku nak kampoi...auni...auni...auni...
bila malam ja teroih dia tidoq...penat dok bekerja sepanjang hari..biasa la kan...
lagi satu perangai dia...bila orang takdak kat sekeliling dia, kompom dia melalak punya...bukak radio buruk dia tu....auni ni kalau boleh nak semua orang dok melekat kat p*****q dia saja...hahaha
macam-macam la auni ni...
itu semua takpa...yang penting daddy dgn ibu sayang auni...
bukan main lena lagi auni ni !

p/s : hari ini aku kena pi sekolah awai...ada meeting la plak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 19, 2011

Al-Kisah Al-Sabtu

setiap hari merupakan hari-hari yang amat penting dalam kehidupan kita, bukan?
ya atau tidak, itu semua terletak di tangan anda...anda yang mampu mengubahnya...haha
tudiaaa, mukaddimah..bukan main poyo lagi...tapi itulah hakikatnya, hidup ini kekadang memerlukan saat-saat poyo untuk membahagiakan hari kita...
ok, dah cukup untuk intro yang agak macam toya itu...
kali ini, seperti biasa aku akan cuba sedaya upaya untuk me'naiktarikh'kan blog aku yang dah sememangnya bersawang disebabkan post yang agak kurang...
al-kisah aku kali ini tak lain tak bukan pasal al-sabtu...hari yang sememang penuh dengan liku-liku hidup yang amat mencabar dan menyeronokkan..
aku mulakan hari sabtu ini seawal 430am..bersiap sedia untuk ke penang demi sesuap ilmu..dan juga hari untuk men'submit'kan segala bagai assignment...ada la 5 assignment...banyak bukan?! tapi disebabkan hari last nak submit..so, aku agak excited la sikit...perjalanan mengambil masa lebih kurang 2jam untuk sampai ke destinasi yang dituju...USM, gedung ilmu anda !
tapi kuliah kali ini agak singkat masanya jika hendak dibanding dengan sebelum-sebelum ini..yang mana start 8am sampai 530pm saja...lepas tu, boleh balik dah...yabedabeduuuu !
tapi aku teringin la nak ceritakan satu part masa dalam kuliah ini, aku rasa time ni memang lawak gila...masa tu, ada kuiz Sahsiah...kena buat essay bak ang...dah la essay, lepas tu masa 20 minit saja..tajuk pulak on the spot ja bagi...apa lagi..pening dah kepala hotak aku ni..mau tak pening, orang lain semua dok pakat karang baek punya...aku langsung tak mula lagi...sampai campak-campak kertas la aku time tu, betoi-betoi rasa down...down...fire in the hole !
nasib baik la member-member aku ni semua jenis yang 'supportive'..depa la yang bagi idea kat aku apa nak buat..
so, aku pon menyarang la bagai nak rak...bila aku baca balik..tudiaaaa, memang sepatah *aram pon aku tak paham..ayat berbelit-belit...haha, bantai saja la...memang time ni aku takdak idea langsung...ayat dok pusing-pusing kot tu jugak...lawak betoi...ntah la nak dapat berapa markah...lecturer bagitau essay tu 10markah...tapi yang aku dok rasa 2 markah pun belum tentu aku leh dapat...memang barai la essay aku tuh...tensen gak la, orang lain aku tengok konfiden ja dok tulis...aku plak, tulis apa pun taktau...dugaan betoi...takpa la...benda dah lepaih kan...so, kita tunggu dan lihat ja la kan...
then, time nak balik....satu-satunya saat yang aku paling suka ....Makaaaaaaaaaan time !
yahooo...yabedabeduuuu....all time feberet aku tak lain tak bukan...char koew teow permatang pauh...ADAM CKT...memang terbaek...ucapan juta-juta ribu-ribu ratus-ratus terima kasih saya ucapkan kepada mereka yang sudi membelanjakan kami makan kali ini...pergghhh...memang terangkat !!
lain kali boleh belanja lagi kan...kan..kan....haha

nasi lemak telor ikan sardin ka ikan bilis, mana satu nak makan ni?isk konfius aku ?!

so, nak dipendekkan cerita ...aku sampai ipoh lebih kurang pukul 11 lebih jugak la...peluk-peluk cium auni sikit then terus tidoq...mengantuk bak ang..mata dok rasa macam ada gam cap gajah mati ja...jem weh...zZZZZZzzzzzz....

"sekian, daun keladi..lain kali saya cerita lagi"

yang taip,
Fazrul Hakimi Dalili [bukan nama sebenar]
pengerusi JKKKKKK tayar soton

p/s : hari ini masa untuk berehat sepenuh-penuhnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 14, 2011

selamat kembali

hai kawan-kawan...
nama saya Asrof..saya cuma nak bagitau yang saya dah kembali...
walaupun fizikal dan mental still belum bersedia, namun demi tugas saya terpaksa juga berjuang...
ternyata pada hari pertama setelah 2 minggu me'relax'kan diri amat sukar bagi saya..terutama sekali apabila berdepan dengan murid-murid yang terlebih pandai dan terlebih aktif ini..
sehingga kini saya masih lagi mencari semangat yang hilang itu...
SELAMAT KEMBALI KE ALAM PERSEKOLAHAN yang mencabar kepada semua warga pendidik...
tugas semakin berat dan semakin membebankan...tatkala tugasan sampingan yang terlampau banyak...masa semakin suntuk...mampukah saya mengatasinya?
kita tunggu dan lihat pada 18hb Jun 2011 nanti...selepas tarikh ini mungkin otak saya ini sedikit ringan..mungkinla kan...belum tentu jugak...kerana selepas ini cabaran yang lebih besar menanti...
6 dan 7 Julai merupakan tarikh keramat yang mana memerlukan ketangkasan minda dan urat-urat otak untuk bekerja keras demi sesuap ilmu....

ok la semua, saya berasa amat pelik kenapa saya begitu sopan sekali dari segi penulisan kali ini..ini mungkin kesan sampingan ataupun tekanan yang telah merubah saya menjadi begini...
namun, saya masih lagi normal seperti anda semua diluar sana...syukur, Alhamdulillah...

p/s : 3 4 hari saja lagi sebelum kebabOooooM !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 12, 2011

terima kasih, ayah !

ayah yang sentiasa ceria

setiap tahun pada bulan Jun, kita seluruh dunia akan menyambut hari yang paling istimewa untuk kaum adam iaitu Hari Bapa. So, pada tahun 2011 ini, Hari Bapa jatuh pada minggu ketiga dalam bulan Jun. makna kata tak lama dah kita nak sambut Hari Bapa seMalaysia...

Dengan ini, abang ingin mengucapkan SELAMAT HARI BAPA
kepada ayah, Kamarudin b. Kassim. Semoga sihat tubuh badan, murah rezeki dan panjang umur hendaknya...
Ayahlah bapa yang paling sporting bagi abang. terima kasih atas segala pengorbanan ayah untuk abang.
you're the best in this whole world, that is the truth !
wish awai-awai kan senang...

p/s : terkenang zaman kecil dulu, pi tengok wayang dengan ayah. tengok cerita senario...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

terus ON !

assalamualaikum.
selalu orang kata kalau kita plan sesuatu tu awal-awal pasti tak jadi punya, tapi jika kita plan secara 'on the spot' pasti menjadi..ya dak?
hal ini telah berlaku kepada aku pada hari semalam [yakni sabtu] ..aku telah didatangi dengan satu panggilan telefon daripada makngah aku..beliau bertanyakan sama ada aku dan wife busy atau free....aku pon cakap la free, dengan pantasnya beliau mengajak aku pergi ke teluk batik. tujuan utama adalah untuk mengisi masa lapang yang tak berapa lapang. memandang cuti aku hanya tinggal saki baki saja lagi..aku pun apa lagi..ON la
yahooo !
so, kami berenam pon pergi ke lokasi yang terletak hampir-hampir dengan Lumut. lebih kurang 45minit 'drive' dari batu gajah, maka sampailah ke teluk batik yang dihajati itu.
orang amatlah ramai...biasala kan, cuti sekolah..tambahan pulak, cuti hujung minggu kan..
aku, wife, makngah, nana, rina dan jugak Auni Raudhah melepak di sana...yang mandi laut pulak hanya aku, nana dan rina...makngah dan wife lepak bawah pokok saja bersama auni.
boleh dikatakan menarik la jugak kan...merendamkan badan di lautan dalam selama 1jam...habis kecut seluruh badan...
ada banyak gambaq aku snap...tapi nak tempek banyak-banyak kat sini macam banyak sangat la pulak...so, aku 'compile'kan jadi satu..amcam, boleh ka?
kira boleh la kot...

auni..bukan main syok lagi dia

p/s : thanx to makngah di atas makan malam yang tersangat maveles ! jasamu sentiasa dikenang. itu pasti !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 10, 2011

teringin



sedap betoi lagu nih...sampai aku dah kena sampok...haha
mtv dia pon layan..stail parody cerita zombie ja aku tengok...
nak shuffle tak reti la pulak...kalau tak, kompom aku shuffle sorang-sorang kat tepi jalan...

EVERYDAY I'M SHUFFLIN'

p/s : Maharaja Lawak dah nak mula dah weh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 8, 2011

Hanya nak bagitau

ini bukan cobaan...ini betul-betul kejadian...
hari ini hari rajin aku kot...sikit ja la...bila bangun pagi tadi, kepala otak aku dah set nak buat kek batik kali kedua..teringin nak makan la pulak..lagipun, kek tu ja la yang aku reti buat...kek lain memang aku tak reti...so, seawal jam 8am aku dah bertukang kat dapoq sorang-sorang...ma'am tidoq pasal baru balik keja malam...
ting tang ting tang aku dok bertukang nak buat kek batik punya pasal...dah lama rasanya aku tak makan kek batik [cehhh, baru seminggu ja pon dah rasa lama...ptuuuuiiihhh !]
'kelebek' sana 'kelebek' sini akhirnya setel kek aku...masa yang diambil tak la lama sangat...cuma lebih kurang 45minit saja...siaaaapp !!
sekarang ni nak tunggu sejuk pulak...bila sejuk baru sedap nak makan...pergghhh, dia punya nikmat time makan kek ni hanya diri sendiri saja yang tau betapa syoknya...dah...dah...cukup...jangan dok mengarut dah...perut dah la lapaq ni, sarapan pon belum lagi...kira makan nasi teroih la sat lagi...sarapan merangkap makan tengah hari sekali...
sekian, cerita bab kek batik..

kini kita ke topik sebenarnya pulak...
hari ini 8hb Jun 2011 bersamaan dengan hari Rabu...hari ini merupakan hari lahir isteriku...tahniah la wahai isteriku, kerana usia semakin lanjut kan...hehe...yang ke berapa ya?!
hanya tuan badan saja yang tau...semoga murah rezeki dan panjang umur ...dan satu lagi...semoga hubungan kekeluargaan kita bertambah indah bak kek batik...bila masuk ke dalam mulut, nikmat tak terkata...ya tak?
hamboih, tengok wayang nampak...mai popcorn tu sikit

SELAMAT HARI LAHIR, ceria selalu ok !

khas dari sang raja [raja kapoq ka?] dan sang puteri Auni Raudhah....

p/s : semakin hari diri kita semakin dimamah usia kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 7, 2011

kosong

hari ini hari kedua aku kat ipoh..uik, aku dah mula rasa cemuih a.k.a bosan..sebab apa?! aku pun taktau..selalu ada saja benda aku nak buat, tapi kali ini rasa agak kosong...alih-alih buat benda yang sama saja..online sampai lebam bijik mata. lepas tu, dok ulang lagu yang sama berjuta kali..tapi aku suka bab ulang lagu yang sama tu sebab aku tak cemuih..
bangun seawai pukul 630am...sampai sekarang belum rasa nak tidoq lagi..
hmmm, apa aku nak buat ni wehhhh !
KOSMO! dah baca..burger mini Malaysia pun dah makan, sakit perut pon dah setel...apa lagi nak buat ni haaa....
c'mon wahai aku...c'mon....
nasi lemak dok elok berbungkuih tu, kejap lagi setel la tu...habuan aku..

jom layan yang ni pulak..



p/s : menu hari ni | ayam goreng rangup sudaaaahhh... |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 6, 2011

ops !

"Assalamualaikum semua..hmmm....dah lama rasanya auni tak berblogging kan...auni sekarang dah besaq tau...dah nak masuk 7 bulan dah...auni dah terer menerap dengan menyusur, kiranya boleh tahan la 'buas'...sampai daddy kena buat 'fortress' takmau bagi auni pi jauh-jauh...hehe
kesian kat daddy dengan ibu dok jaga auni, melayan kerenah auni, macam-macam lagi la kan...auni rasa la kan, tak lama lagi auni boleh merangkak pulak kot..."

auniiiiiiii........mai sini mai....

"alamak...daddy auni dah panggil tu....auni cau cin cau dulu k...kita jumpa lagi nanti....papai...
ok, daddy....auni datang ni....."

p/s : zaman dah berubah sekarang ni...baby pon dah leh jadi blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

makan-makan

setelah 5 hari aku berkelana di kampung halaman, aku rasa pelbagai aktiviti yang telah aku lakukan demi mengisi masa cuti yang terluang. kebanyakannya lebih kepada melawat sanak saudara dan juga memenuhi jemputan majlis perkahwinan. tu pun masih banyak lagi majlis yang aku tak dapat nak hadiri kerana kekangan masa dan tempat. apa-apa pun, aku ingin mengucapkan tahniah kepada semua sahabat handai yang telah selamat diijabkabulkan. semoga kekal bahagia selama-lamanya.
yang sebenaqnya aku pun tak tau nak mula yang mana satu, sebab banyak sangat cerita ni..sampai terkelu 'tangan' nak menaip dibuatnya. so, aku rasa lebih elok aku tempek gambaq saja..lagi senang dan mudah.my kan...

saja ja dok buat syok ambil gambaq sendiri !

Mardina Saffiya yang comey lotey...aaauuuuwww !


makan-makan sedang berlangsung dengan rancak sekali. jemput mai makan mai.

auni bukan main syok lagi bila tok n tokwan ajak merempitttttt...reeemmmm-piiiitt !



selamat pengantin baru kepada ustaz pejai dan pasangan puan sara..selamat menjalani kehidupan serba baru...tahniah lagi sekali dari tayar soton sekeluarga [syok nooohhh hampa kawen !]

rasanya itu saja la kot yang aku nak tempek gambaq...kalau banyak-banyak nanti hampa pun cemuih kan..haha
kiranya cuti kali ni memang tak duduk diam la aku. merata berjalan, ke sana ke sini..sampai auni pun dah pandai sekarang ni...kalau dok rumah dia mesti nak menangis saja, tapi kalau keluar mana-mana...sengeh sampai ke telinga dibuatnya...auni oh auni...daddy luv u !

p/s : qeja dok belambak tak buat lagi ni..relax dulu..cuti dulu yang penting kan...kan...kan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 1, 2011

BBM - Panas - Ketagih

fuhhh...kalau tengok pada tajuk aku kali ini agak multi-purpose sikit kan...
sebab utama adalah aku nak story 3 in 1 punya cerita...
cerita-cerita ini berkaitan dengan aku dalam masa terdekat ini..ada yang ok dan ada jugak yang tak ok...mari kita mulakan sekarang...
pertama - BBM
BBM is stand for Bahan Bantu Mengajar..ini berkaitan dengan alam perguruan aku. semalam aku kena hadir satu bengkel membuat BBM untuk pelajar LINUS. pada yang belum tau apa itu LINUS, aku explain lagi sekali khas buat hampa semua...LINUS ini adalah gabungan 2 'words' LITERASI+NUMERASI dan S pulak kalau tak silap aku SCREENING kot, so, jadilah LINUS..ini semua berkaitan dengan pelajar yang mempunyai masalah dalam menguasai 3M...membaca, menulis dan mengira...dah la tu sikit-sikit aku bagi info pasal LINUS ini, nanti tak jadi pulak apa aku nak cerita-in....bengkel ini bermula pada jam 8am sampailah 5pm...tudiaaa, memang lama la kan..tugas utama bengkel ini adalah untuk membangunkan beberapa BBM yang boleh dijadikan contoh untuk digunakan dalam sesi P&P LINUS di sekolah masing-masing..paham-paham ja la kan, cikgu-cikgu perempuan memang kreatif aku tengok...manakala cikgu lelaki yang jadi kaum minority ini tak lain tak bukan kena jadi ketua kumpulan la...kena present la...nasib-nasib...tapi tu la hakikatnya sekarang...cikgu lelaki memang semakin pupus....aku kagum jadi cikgu ! kagum la sangatkan...untuk bengkel ini, group aku kena buat BBM pasal isipadu, panjang dan berat...sesi buat BBM start pukul 8am - 1230noon...lepas tu, present pukul 230pm - 400pm saja...then, balik ....yahooo ! seperti biasa, kalau aku yang present memang express rakyat la...ringkas dan padat...haha
yang sebenarnya aku tak berapa nak suka sangat bila kena pi bengkel ini, tambah-tambah time cuti plak tu...memang tak best la kan...dah cukup !
kedua - Panas
sejak 2 3 hari ini, kalau aku tidoq mesti terjaga balik punya dalam pukul 2 3am...aku pon tak pasti sebab apa jadi macam tu...tapi apa yang aku sedaq, bila aku terjaga saja aku rasa panas ....memang panas sungguh la, ini bukan cobaan punya wehh...peluh bercerau...sampai auni pon habis 'kuyup' baju aku tengok...kesian kat auni, tidoq dalam keadaan yang sangat panas...aku pon mula membuat firasat sendiri dengan mengatakan panas ni mungkin berlaku pemanasan global...panas dia tu lain macam sikit...berbeda rasanya...siang panas, malam pon panas....
amat mengharapkan hujan turun dengan lebat selebatnya....pasti sejuk kembali...Insyaallah...
mandi 2 3 kali pon still rasa panas...hehe...lagi satu, kalau panas banyak ni orang selalu kata mybe dosa banyak kot...ish3....manusia oh manusia...
ketiga - Ketagih
aku rasa sejak 2 3 hari ni aku dah jadi addict terhadap satu benda ini...hampa rasa-rasa apa?!
memang wajib la kalau aku online, mesti aku buat punya benda ini...
jeng jeng jeng....addict kat satu lagu ni ...1st Lady - i'm sorry
lagu lama kot...aku pon tak tau sangat...aku baru ja dengaq tapi terus terpikat...haha
lagu ni jiwang weh...memang jem la dengan aku, tapi bila aku dengaq syok la pulak...awat tak tau?!
apakata hampa try dengaq tengok...



lagu macam dok salah terok ja kan...

p/s : mulai 1 September, tarif elektrik akan naik...Wow, marveles la kan !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...