mcm2

Sunday, September 15, 2013

Hujung minggu






Hari ini dalam sejarah..15 September 2013.
sebab apa?! sebabnya...setelah hampir 4 tahun aku berkhidmat kat ipoh ni, buat pertama kalinya aku sampai kat sini...nama tempat ni Pusat Rekreasi Gunung Lang, Ipoh. lawak bukan !!

padahal tempat amat la dekat dengan rumah aku...jadi, tetiba hari rasa macam nak pi bawak famili..lagipun cuti kan....so, memang kena la...sebab utama aku mai tempat ni adalah sebab auni suka sangat tengok ikan....menurut info dari beberapa kawan, kat sini memang banyak ikan....besaq-besaq plak tu....memang kompom la auni suka...sebelum ni aku dah selalu bawak auni pi Eco Park, Taman Botani...apa kata kali ni try tukaq angin tengok....

so, pagi-pagi 'tak berapa nak buta' aku pi la tempat ni....best jugak...sebab boleh naik bot...tengok suasana yang nyaman.....walaupon naik bot tu sangat la sat, makna kata tak sempat nak hangat pungkoq dah sampai...kira ok la....auni dan rais senorok tak terkata la....auni macam biasa la, excited sangat sampai lari merata-rata...rais plak, asik bunyi ja...seronok la tu....

kiranya tempat ni bagi aku ok la nak bawak anak-anak....kira macam round pulau versi mini punya.....

orang ramai beb, mybe sebab time hujung minggu kot...tambahan plak cuti hari Malaysia kan....
nak naik bot tambang dia murah saja...dewasa RM3 + kanak-kanak RM1.50...jangkamasa naik bot tu ada la dalam 3minit setengah pergi dan balik....lama kan kan kan kan....hahahahaha

Selamat menyambut Hari Malaysia 16 September 2013 !!

p/s : esok nak pi mana plak tak tau !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 7, 2013

Cabaran kembali !

klik untuk tumbesaran

sesi pembelajaran aku kembali, tak lama lagi akan bermula....setelah hampir 4 bulan bercuti, aku nak kena cari mood study balik ni...


"....I don't care, I love it.
I don't care, I love it, I love it.
I don't care, I love it.
I don't care, I love it, I love it.
I don't care.
I love it !"

p/s : mata masih lagi cerah tatkala terkena segelas kopi 'O'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 6, 2013

Dugaan Melanda

pertama sekali, aku nak ucapkan selamat kembali bertugas kepada semua warga pendidik setelah cuti lama kan...
ok, aku nak masuk bab 'dugaan' ni plak....alkisahnya, hujung minggu lepas, seluruh warga famili aku pi KL untuk nak hantaq adik bongsu aku daftar UniKL-MFI. Adik aku sambung kat situ setahun lagi sebelum dia fly ke UK, Insyaallah. Jadi, perjalanan kami semua bermula pada hari petang Sabtu. tengahari tu kami semua p open house ayahngah kat batu gajah. pekena nasi apa lebih kurang lepas tu bantai laksa plak...perghhh, sempoi baq ang !
Di KL, kami stay kat rumah sepupu aku a.k.a rumah kak long....layanan yang diberikan memang terbaek la...terima kasih tak terhingga, Insyaallah nanti kami sampai lagi kat KL tu...aku ni bab-bab jalan KL memang fail la....tak reti langsung....harap kat GPS ja...kalau tak pakai sesat macam tu ja....So, pagi ahad tu, kami semua p la UniKL-MFI tu hantaq Akmal....dengaq taklimat apa patut...selesai semua dah tengahari dah...terus makan kat situ...
Then, kami semua pon tinggal la Akmal sorang-sorang kat UniKL-MFI tu, dah nama nak study kan...kena la tinggal...auni asek nak ikut paksu dia ja....rais plak kira nak main ja...tak larat nak kampoi....itulah gelagat ragam anak-anak nak membesaq....
kami semua pon gerak la dari KL ke penang dan ipoh...dipendekkan cerita, bila mak ayah afiq dan fiza sampai rumah kat penang, tengok-tengok rumah dah kena pecah !! kena pecah wei !! pintu kena kopek !!
buka ja lampu, tudiaaaaaa.....rumah macam sarang tikus ada tongkang pecah pon ada....memang bersepah terok...semua barang kena rembat....naseb baik moto tak kena rembat...sebab lock brake disc...handle dengan lubang kunci dah lingkop abeh dah....Masyaallah terok yang amat...





tudiaaaaa gambaq.....sakit hati aku tengok !! sekali dengan TV pon depa hangkut...hantu betoi !!
report polis ayah dan adik aku dah pi buat semua...geng polis dan forensik semua mai dok ambik cap jari dan gambaq...harap-harap lepas ni akan ada rondaan kat area rumah mak ayah aku tu....barang yang hilang tu memang tak dapat dah la...tapi, apa yang aku pentingkan adalah KESELAMATAN famili aku....selama 29 tahun famili aku duduk kat situ, inilah kali pertama kena pecah ! berani betoi sapa yang buat ni....memang *&^%$#@$@ betoi la !!

Semoga Allah memberi hidayah dan pedoman kat orang yang semua ni kat famili aku....semoga mendapat balasan yang sewajarnya....amin.

p/s :  tak tau nak kata apa dah !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...