mcm2

Friday, September 6, 2013

Dugaan Melanda

pertama sekali, aku nak ucapkan selamat kembali bertugas kepada semua warga pendidik setelah cuti lama kan...
ok, aku nak masuk bab 'dugaan' ni plak....alkisahnya, hujung minggu lepas, seluruh warga famili aku pi KL untuk nak hantaq adik bongsu aku daftar UniKL-MFI. Adik aku sambung kat situ setahun lagi sebelum dia fly ke UK, Insyaallah. Jadi, perjalanan kami semua bermula pada hari petang Sabtu. tengahari tu kami semua p open house ayahngah kat batu gajah. pekena nasi apa lebih kurang lepas tu bantai laksa plak...perghhh, sempoi baq ang !
Di KL, kami stay kat rumah sepupu aku a.k.a rumah kak long....layanan yang diberikan memang terbaek la...terima kasih tak terhingga, Insyaallah nanti kami sampai lagi kat KL tu...aku ni bab-bab jalan KL memang fail la....tak reti langsung....harap kat GPS ja...kalau tak pakai sesat macam tu ja....So, pagi ahad tu, kami semua p la UniKL-MFI tu hantaq Akmal....dengaq taklimat apa patut...selesai semua dah tengahari dah...terus makan kat situ...
Then, kami semua pon tinggal la Akmal sorang-sorang kat UniKL-MFI tu, dah nama nak study kan...kena la tinggal...auni asek nak ikut paksu dia ja....rais plak kira nak main ja...tak larat nak kampoi....itulah gelagat ragam anak-anak nak membesaq....
kami semua pon gerak la dari KL ke penang dan ipoh...dipendekkan cerita, bila mak ayah afiq dan fiza sampai rumah kat penang, tengok-tengok rumah dah kena pecah !! kena pecah wei !! pintu kena kopek !!
buka ja lampu, tudiaaaaaa.....rumah macam sarang tikus ada tongkang pecah pon ada....memang bersepah terok...semua barang kena rembat....naseb baik moto tak kena rembat...sebab lock brake disc...handle dengan lubang kunci dah lingkop abeh dah....Masyaallah terok yang amat...





tudiaaaaa gambaq.....sakit hati aku tengok !! sekali dengan TV pon depa hangkut...hantu betoi !!
report polis ayah dan adik aku dah pi buat semua...geng polis dan forensik semua mai dok ambik cap jari dan gambaq...harap-harap lepas ni akan ada rondaan kat area rumah mak ayah aku tu....barang yang hilang tu memang tak dapat dah la...tapi, apa yang aku pentingkan adalah KESELAMATAN famili aku....selama 29 tahun famili aku duduk kat situ, inilah kali pertama kena pecah ! berani betoi sapa yang buat ni....memang *&^%$#@$@ betoi la !!

Semoga Allah memberi hidayah dan pedoman kat orang yang semua ni kat famili aku....semoga mendapat balasan yang sewajarnya....amin.

p/s :  tak tau nak kata apa dah !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: