mcm2

Sunday, September 15, 2013

Hujung minggu






Hari ini dalam sejarah..15 September 2013.
sebab apa?! sebabnya...setelah hampir 4 tahun aku berkhidmat kat ipoh ni, buat pertama kalinya aku sampai kat sini...nama tempat ni Pusat Rekreasi Gunung Lang, Ipoh. lawak bukan !!

padahal tempat amat la dekat dengan rumah aku...jadi, tetiba hari rasa macam nak pi bawak famili..lagipun cuti kan....so, memang kena la...sebab utama aku mai tempat ni adalah sebab auni suka sangat tengok ikan....menurut info dari beberapa kawan, kat sini memang banyak ikan....besaq-besaq plak tu....memang kompom la auni suka...sebelum ni aku dah selalu bawak auni pi Eco Park, Taman Botani...apa kata kali ni try tukaq angin tengok....

so, pagi-pagi 'tak berapa nak buta' aku pi la tempat ni....best jugak...sebab boleh naik bot...tengok suasana yang nyaman.....walaupon naik bot tu sangat la sat, makna kata tak sempat nak hangat pungkoq dah sampai...kira ok la....auni dan rais senorok tak terkata la....auni macam biasa la, excited sangat sampai lari merata-rata...rais plak, asik bunyi ja...seronok la tu....

kiranya tempat ni bagi aku ok la nak bawak anak-anak....kira macam round pulau versi mini punya.....

orang ramai beb, mybe sebab time hujung minggu kot...tambahan plak cuti hari Malaysia kan....
nak naik bot tambang dia murah saja...dewasa RM3 + kanak-kanak RM1.50...jangkamasa naik bot tu ada la dalam 3minit setengah pergi dan balik....lama kan kan kan kan....hahahahaha

Selamat menyambut Hari Malaysia 16 September 2013 !!

p/s : esok nak pi mana plak tak tau !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: