mcm2

Thursday, September 29, 2011

meleleh

perghhh...sekarang ni aku sedang dilanda ribut...ribut korea dok mai dah....haha
drama winter sonata....tapi versi anime punya...fuhhh, memang syahdu...
jiwang pon jiwang la...peduli apa aku...dah syok kan...layan ja la....
padahal drama winter sonata ni aku rasa dah berzaman dah orang dok layan dulu....aku baru ja nak tengok....walaupun, versi anime.....tapi penangan dia memang menusuk kalbu....wakakaka

mai pakat layan jom...



sekian, untuk kali ni...jumpa lagi di lain masa.

p/s : nak pi layan sat....episod berapa ntah...lupa dah...banyak sangat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, September 25, 2011

nak habaq mai..

*baik punya !*

tudiaaaa, entry kali lebih bersifat 'nafsu' sikit...yakni nafsu makan...

gambaq yang kat atas tu baru ja aku snap malam tadi...time tu baru nak makan...perut lapaq tak ingat pasai dok berjalan sehari suntuk....lagi pun, aku kalau tak jumpa 'menu' ni memang tak lengkap hidup aku...haha
bila aku dah balik penang, acara wajib aku tak lain tak bukan makan char koew teow...sebab semenjak aku dok ipoh ni aku tak jumpa lagi CKT yang sedap....semuanya tak syok...
so, malam tadi lepas ja aku pi pasific dengan famili..terus singgah CKT Paku Lima, Lahaq Yooi...pergghhh, memang terangkat wei habaq hampa....rugi mampoih ooo tak kena sepinggan....
sebelum ni aku selalu dok pekena kat Sg.Dua la, Permatang Pauh la, Telok Ayaq Tawaq la...macam-macam lagi ...tapi kini aku beralih pulak kat Lahaq Yooi....lagipun, port ni memang dok jadi port makan mak dengan ayah bila depa keluaq makan....
so, setiap kali aku balik penang..mesti aku singgah mai kedai ni punya...
gian ooooo bila kena sepam dua....
*aku tak dapat komisen apa pun pasai dok promot baik punya kedai ni....aku promot sebab aku suka makan....sedap !!

p/s : first time aku drive qeta dalam keadaan mengantuk 'gila babeng' malam tadi...siap berenti tidoq 2 kali kat Hentian Taiping dengan R&R Sg.Perak....mengantuk wei, ini serius !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 20, 2011

Wordless ....


Terima Kasih Semua

p/s : layan jugak lagu nih...jiwang la sikit...haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tak selesa

semenjak dua menjak ni perut aku tak berapa nak selesa sangat la...memulas la..sakit la...pedih la...macam-macam la kiranya...
paham-paham la kan...musim raya kan...so, merata-rata la open haouse...semua aku pi...rezeki tu, mana leh tolak kan....
punya la sakit sampai kadang-kadang tu non-stop aku berulang alik berjumpa Mr.Tan....

punca-puncanya apa lagi, tak lain tak bukan pasai makanan yang kita makan la ...ada yg berminyak la, pedas la, berlemak la....tu semua punca sakit perut dengan tak hadam...

tapi sakit aku ni tak la seriuos teruk nun...macam biasa ja...bila sakit ja, aku pi jumpa Mr.Tan..lepas tu ok la balik...macam tu ja...Alhamdulillah. maknanya sistem penghadaman dengan pencernaan aku ni berada di tahap yang normal lagi la kan....

di kala sedang menaip ni pun, masih lagi terasa pedih perut...walaupun, tadi sempat jumpa Mr.Tan sat...hehe

p/s : semakin malas untuk mengupdate....huhu...sindrom lama mai dah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 17, 2011

cukup seminggu

haha....ni bukan bersawang lagi dah...ni boleh dikategorikan sebagai sepohon kayu daunnya rimbun dah...pasai apa yang rimbun ni??...apa lagi..pasai dah lama tak update blog la....
serius sekarang ni aku ketandusan idea untuk mengupdatekan ruangan luahan ni...awat taktau? mybe pasai aku dok 'qalit' sangat kot...dok baca blog orang lain banyak dah...lepas tu rasa teringin nak update blog sendiri pulak...selang dua tiga minit, tak update-update jugak....haha
last-last bersawang la jawabnya....

apa-apa pun, dah terlanjur aku update ni...rasanya tak terlambat lagi kot...aku nak ucapkan
SELAMAT HARI MALAYSIA
kepada semua warganergara Malaysia...yang warganegara saja ok....yang bukan tu, sendiri mau ingat la kan....

fuhh, cuti hujung minggu kali ni dipenuhi dengan jemputan rumah terbuka...makan free lagi...prepare perut saja la kan....syok ooo...
rezeki oh rezeki...Alhamdulillah...

p/s : auni tak berapa nak sihat lagi ni...selsema lagi...dah masuk 4hari dah...hmm...mode : agak risau...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 12, 2011

hujung minggu

hujung minggu aku kali agak padat...bak kata tepet suatu ketika dulu "paip moto ang bunyi padat wei...padat...padat...padaaaaaaat !"
sabtu dan ahad sememangnya full dengan pelbagai aktiviti...yang mana bagi aku aktiviti yang amat sihat...tengok la aku sekarang ni, amat sihat walafiat...
hari sabtu aku dimulakan seawal pagi dengan aktiviti LDP di sekolah..yang mana aku ada aktiviti sukan...10 jenis sukan aku kena libatkan diri...amat menarik bagi aku, sebab aku ni memang jenis yang suka bersukan ...tapi kalau dok saja dengaq ceramah ka taklimat ka memang leboh la aku tidoq...bosan wei !
macam-macam game la aku main pagi tu..hoki, bola keranjang, takraw, bola sepak, badminton, ping pong, olahraga dan macam-macam lagi la...tak berapa nak ingat dah...sebab syok sangat dok main...lagi satu penat gelak ...sebab memang lawak la bila yang main semuanya geng guru-guru kan...pecah perut gelak...segala bagai gelagat dan ragam...paling syok main hoki la...siap guna penyapu dengan payung lagi buat main .....gila lawak ! macam-macam....kira kreatif la kan...haru betoi !
lepas main tu, ada jamuan raya sikit-sikit...makan la apa lagi....bab ni memang aku suka la...makan sampai lebam la orang kata...menu macam biasa la kan..menu raya...standard la kan...makan sambil borak bersama geng-geng guru ....
setel ja makan...kena masuk balik dalam lab...sambung balik aktiviti LDP...tapi.....tapi....aku tak masuk pun...haha...malas gila nak masuk dalam tu...so, aku lepak la kat luaq...sambil tengok budak-budak training rugby...
pukul 12 lebey setel...balik rumah terus....then, leboq la...tidoq !
petang sikit pi open house pulak...rumah pengasuh auni...pekena mee kari dengan roti sorai a.k.a roti jala....pergghhhh...memang terbaik !
yang paling aku suka ayaq dia la....nama apa aku pun taktau...tapi memang lazat la....sluuurrrppp ! meleleh oooo....haha....then, pi batu gajah pulak...melawat famili ayahngah aku pulak....
hari ahad aku bermula seawal pagi jugak...pukul 830am gerak ke taiping...lepas wife aku balik keja ja, terus gerak....pi tengok tok aku yang baru keluaq wad kat hospital taiping...sebab penyakit kencing manis...biasa la kan...lepas raya ni...makan pun susah la nak kontrol kan...lagipun, tok aku pun dah tua dah...memang efek la....mak dan ayah aku pun ada jugak...mai dari penang...
aku dok kat taiping sampai pukul 2pm ....then, gerak balik semula mai ipoh...sebab nak pi open house GB aku kat bercham...pi konvoi ramai-ramai...semua pakat kumpul kat McD Tambun...sampai ja rumah GB..apa lagi, balun la...aku pun dok tengah lapaq kan...jauh drive kan? haha....macam biasa la...bila dah jumpa geng-geng pening ni...gelak tak ingat la bila sembang....aiyo, pening !
lepas tu, aku dengan famili pi batu gajah ...pi hantaq ayaq ubat untuk ayahngah aku....tok yang buatkan ayaq tu....sampai ja rumah ayahngah aku, makan lagi....rezeki kan....bihun goreng....memang sedap la....tak dapat di sangkal lagi....
fuhhhh, penat wei...serious penat....sampai rumah ja...aku dan auni terus lentok...mata sepet ja...sebab mengantuk tahap gaban ....wife pulak pi keja....shift malam kan....
huhu ~~~

kesimpulannya, hujung minggu aku padat lagi mampat...makan dan makan....sampai lebam. rezeki semuanya ...Alhamdulillah..

p/s : semoga tok kembali sihat ...banyak-banyakkan rehat dan makan ubat..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 9, 2011

apa pun tak boleh !

dah nak masuk 5 hari dah aku pi sekolah...namun, semangat untuk bekerja dengan penuh dedikasi masih lagi tercari-cari sebab tak berapa nak ada mood....ni semua gara-gara dah cuti lama hari tu...aku ni kalau dah cuti lama, bila nak start kerja balik memang payah la...sekarang ni pun aku sibuk dok tengok kalendar, bila pulak nak cuti...tak lama lagi dah nak cuti pulak...minggu depan 16hb cuti lagi...yeaaayyy ! Hari Malaysia kan...jumaat..
bila bercerita pasai sekolah ni, aku rasa semua cikgu-cikgu dok kalut anak murid depa nak exam la kan...minggu depan UPSR dah nak start...sama la jugak dengan cikgu di sekolah aku..pakat dok sembang UPSR saja...takdak topik lain dah aku dengaq..aku ni biasa la kan, bukan guru penting pun...aku ni guru Tahap 1 saja...aku mengajaq Tahun 1 dan Tahun 3...so, takdak la tau sangat perkembangan budak-budak Tahun 6..lagipun, aku mengajaq sesi petang...memang payah la nak tau sangat...haha...
apa yang tau, start semalam satu blok sekolah aku kelas dah tutup...kesian kat budak-budak sesi petang...merempat merata-rata sebab takdak kelas nak duduk..aku tengok ada yang dok kat kantin, ada yang dalam library, ada kat bilik pemulihan, ada kat tapak perhimpunan, kiranya merata-rata la....sekolah aku ni budak ramai..tapi bangunan ada 3 blok saja...mana la nak muat semua tu...sardin wei !
so, mulai minggu depan depa akan diberi cuti bergilir..makna kata boleh la aku relax sikit kan....syok ooo..lepas tu, jumaat cuti....weeeeeee ~~~ aku amat suka !
bercerita pasai family aku pulak, takdak apa yang best sangat pun...sama saja...cuma auni dah semakin besaq dah aku rasa....lagi satu, auni punya merangkak memang pantas...jenuh nak kampoi...cabaran betoi la...memerlukan stamina yang tinggi untuk mengawal pergerakan auni...
kuih raya dok belambak lagi dalam rumah aku ni...tak sentuh pun lagi...

p/s : esok ada LADAP la pulak, tapi takpa la kan...main saja...elok la dari dok nganga dengaq ceramah saja...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 6, 2011

Beraya sambil beriadah

Setiap kali aidilfitri mesti ada futsal..masuk dengan tahun ni, dah hampir 5tahun aku berjaya menjoinkan diri dengan acara 'futsal reunion' Mashoorian..memang menarik dan meriah..
dapat berkumpul dan mengimbas kembali kenangan-kenangan lama di zaman persekolahan..
Untuk futsal raya 2011 kali ni, aku secara tidak langsung dilantik sebagai pengelola cabuk..makna kata, aku la yang dok kalut kumpul orang sana sini dan dapatkan respon sama ada nak buat ataupun tidak..aku amat berterima kasih kepada Mr.Kamal Kamen yang sudi membantu booking court futsal...acara ni dijalankan pada Raya ke-2 jam 10pm - 12am di Sport Planet SAFIRA, Seberang Jaya Penang..
Alhamdulillah, setelah hampir seminggu dok plan..akhirnya, seramai 13 orang yang dapat menghadirkan diri ...ternyata semuanya amat teruja sekali dapat bertemu rakan-rakan seperjuangan dan beriadah demi kesihatan..
futsal berlangsung selama 2jam yang mana masa berlalu amat pantas...permainan penuh dengan gelak tawa dan kesungguhan yang jitu...haha
rasa-rasanya penat gelak dari main futsal.....begitulah jadinya bila dapat berjumpa rakan-rakan yang lama tak jumpa kan....lawak lawak !
memang meriah la baq ang....haha
ada sedikit gambaq yang sempat diambil sebagai kenang-kenangan ...

"pejai, wan plahang, p'doih pin, azri, tepet, huzai, zaman, wabeliu, kamal kamen, farid, asrof, zali, adik ipaq n sedara zali..."

terima kasih tidak terhingga kepada kalian semua yang sudi meluangkan masa untuk futsal raya 2011 kali ni..
Insyaallah, jika ada rezeki kita akan buat lagi di masa akan datang...

credit :
mr.pejai - tolong payung sikit kos futsal dan jugak gambaq yang supercool ni [gambaq ni aku cilok dari fb geng mana]
mr.zali - lemang dan rendang yang lazat [juadah setelah selesai berfutsal]

p/s : harap-harap acara akan datang akan lebih meriah !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, September 4, 2011

sakan !






tudiaaaa, pelbagai aksi dari auni raudhah di kala Aidilfitri 2011...terlalu banyak 'moment' yang menarik telah dipamerkan oleh auni...hinggakan tidak mampu berkata apa-apa lagi..tiada kata yang dapat menggambarkan betapa gumbiranya diriku ini melihat gelagatnya...

auni, ayah sayang laju-laju ...muaaaahhh !

p/s : terima kasih tidak terhingga kepada semua untuk Aidilfitri kali ini. penuh makna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Raya 2011


gambaq untuk raya kali ni amatlah sikit...ni ja yang ada..fuhhh..

Alhamdulillah, raya untuk tahun 2011 berjaya disambut dengan serba sederhana...wasatiah dalam segala bentuk dan segi..seperti biasa, permulaan syawal dimulakan dengan solat sunat aidilfitri dan kemudian diteruskan dengan aktiviti ziarah menziarahi sanak saudara..

raya kali ini, aku agak sibuk ke sana ke sini..semuanya dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yang penuh dengan kegumbiraan..

Di sini sedikit sorotan sambutan raya aku untuk anda semua :

Raya Pertama
Kg. Gajah - Seberang Perak - Changkat Lada - Ipoh
Raya Kedua
Ipoh - Taiping - Seberang Jaya - Sekgoq
Raya Ketiga
Sekgoq - Ipoh - Batu Gajah - Sekgoq
Raya Keempat
Sekgoq - Tanjung Putus - Sekgoq
Raya Kelima
Sekgoq - Aloq Setaq - Ipoh
Raya Keenam
Ipoh - Sg.Siput - ????

pi rumah tok, pi rumah member, pi open house, pi rumah sedara, dok dalam rumah tunggu orang mai rumah aku, pi main futsal, pi lepaking kat kedai tomyam.....macam-macam la kira aktiviti aku kali ini...rasanya cuti aku tak cukup lagi ni...tengok-tengok dah kena balik ipoh dah....dah nak start keja dah....adoi !

raya kali ini lebih bermakna bagi aku kerana dengan kehadiran puteri kesayangan aku tak lain tak bukan auni raudhah...bukan main seronok lagi auni..dapat duit raya la katakan...semua orang auni kutip...haha...masyuuuk !

p/s : kesesakan di 'highway' PLUS amatlah menguji tahap kesabaran aku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...