mcm2

Friday, January 25, 2013

Kagum





Auni Raudhah seronok dengan jam 'angry birds'.....setiap masa pakai....time tidoq pon pakai....kalau bukak ja, mesti pi cari punya....
satu lagi, bila tanya ja pukul berapa jam tu...jawapan Auni sangat bernas, "sebelas kot !" hahahahaha

Auni oh Auni......

p/s : letih tak habis lagi ni....rasa macam nak tidoq ja....tapi tak tidoq-tidoq pon.....jem !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 20, 2013

Alam


"...Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Dia dicemar manusia
Yang jahil ketawa

Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari

Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang......"

"Korupsi,opresi,obsesi diri
Polusi,depressi,di bumi,kini !!!"

Dunia hari ini semakin rosak ??!!
 
aku amat meminati lagu ini sejak azali lagi......

p/s :  ada beberapa misi yang masih lagi tertangguh....harap-harap dapat menyelesaikannya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, January 18, 2013

Indah

control ayu dan kacak.....





Selamat hari lahir buat Adlan Rais....yang ke 2 bulan......hahahaha....
Selamat hari Jumaat buat Auni Raudhah......

senyum senyum selalu.......baru la bahagia....Insyaallah

p/s : hari ini kena p sekolah awai lagi sebab ada meeting Disiplin plak.....hahahahahaharuuuuu !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 8, 2013

The Oranges




gambaq ni dah lama sebenaqnya....baru nak upload dalam blog aku ni....
time ni kami bertiga lagi sebab rais still dalam perut ibu.....so, gambaq rais takdak la dalam ni.....
tema warna oren masa ni....dinner hujung tahun sekolah aku kat Impiana Hotel, Ipoh.

walaupon dah lapok....tapi aku tetap nak letak gambaq ni sebab aku suka ! yeaaaaaaayyy !!

terima kasih kepada tukang gambaq hebat, Mr.edy !

p/s : layan The Hobbit sat.....layaaaaan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 5, 2013

pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru...tahun 2013 !
cabaran baru pon bermula, moga-moga dapat aku laksanakan sebaik mungkin....
Adlan Rais pon dah masuk sebulan lebih dah usia....semakin membesar dan terus membesar....jadilah anak yang soleh kelak....tak lupa juga kepada 'kak long' Auni Raudhah yang semakin cerdik dan mampu berdikari....syukur dengan segala pemberian dari Yang Maha Esa...

tugas di sekolah pon dah bermula....awal-awal ni aku masih mencari rentak untuk kembali ke arena pendidikan.....beban semakin bertambah....cabaran semakin getir....fuuhh, hanya Allah saja yang tahu betapa sukar dan payahnya cabaran pendidik ini.....kekuatan amat diperlukan ketika ini.....
Insyaallah, aku mampu lakukannya walaupon sedikit demi sedikit.....

Selamat Tahun Baru 2013, jadikan tahun ini tahun yang gemilang bagi aku ! amin.


p/s : esok macam biasa kena pi sekolah...ada LADAP !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...