mcm2

Wednesday, August 31, 2011



kita sentiasa mahukan kehidupan yang lebih baik dan sempurna demi masa depan yang lebih cerah. Segala cakap kosong tidak memberi apa-apa makna..
Dengan kesempurnaan hidup, kita mampu meningkatkan lagi kualiti untuk terus berjuang !

Selamat Ulangtahun Malaysia Yang Ke-54
"1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera"


MERDEKA !
MERDEKA !
MERDEKA !

p/s : begitu pantas masa berlalu...cuti pon dah 'sekerat' setel !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 29, 2011

tiba masa


"Mintak mak kuih sepotong..
Saya mahu makan kerna perut kosong..."

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

p/s : raya..raya jugak...ingatlah orang yang tersayang !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 26, 2011

Kini tiba

pejam celik pejam celik pejam celik...
tunggu punya tunggu...
dah sampai jugak akhirnya..
hari ni pun dah hari Jumaat..
makna kata hari ni last aku pi qeja..
makna kata lagi esok dah start cuti ....yabedabeduuu !!
cuti lama mana?! lama tu tak la lama sangat...nak kata sat pun, tak la sat sangat..
orang kata yang sedang-sedang saja...tengah-tengah ja...
aku ni kalau bab cuti memang semangat, tak kira la cuti apa pun...cuti pendek ka panjang ka....janji cuti....
that's mean, aku tak payah pi sekolah selama seminggu..diulang lagi sekali..seminggu...bersamaan 7 hari...plus pulak dengan 2 hari...jadi la 9 hari....fuhhhh, nikmat tu....tak sabaq aih !
haha....bunyi macam aku ni tak pernah cuti kan....buat teruk ja lebih...tapi, apa aku peduli...aku yang cuti kan..So, it's up to me la kan...
tapi cuti kali agak special la sikit pasai cuti nak raya..semua orang pakat dok prepare itu ini ...kebanyakannya, sakan jugak la aku tengok...
bukan main syok lagi pakat dok wish kat sana sini...paling meriah aku tengok kat fb la...tag gambaq bagai....video la....post kat 'dinding' macam-macam pasai raya...mohon kemaafan .....nampak excited yang menggunung tu...takpa-takpa, setelah berjuang di Ramadhan..kini tiba masa untuk meraikan kemenangan di Syawal...tapi ada lagi lebih kurang 4 hari lagi...sabaq nooohhh...

lagu raya pun dah merata-riti aku dok dengaq...dalam radio toksah dok kata la kan...bukak channel ni, lagu raya...channel tu lagu raya...fuuhhh, memang raya la pendek kata....tu 'tera' panjang tak kata apa lagi...kalau dia nak kata jugak, taktau la jadi lagu mana kan....

So, Selamat bercuti kepada seluruh warga Malaysia terutama sekali yang beragama Islam..pasti dok kelam kabut nak balik kampung kan...
Berhati-hati di jalan raya...lepaih tu, drive tu jangan laju sangat...bawak dalam 35km/j dah la....pasai speed trap banyak sangat, merata-rata...siap keluaq list lagi bagitau kat area mana yang ada menatang tu...kalau kena, mau berayaq gak mata nak bayaq saman wei...
ni semua kes naya ni...oleh itu, jangan la 'too fast too furious' sangat..kalau tak, kena la 'too speed too trap' .....

p/s : aku plan nak kayuh beskat la kat highway nanti...kompom tak kena speed trap..ok tak?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 24, 2011

senang sangat !


sebelum aku mula segala bebelan duniawi aku kali ni, apakata hampa semua try layan lagu yang atas ni..aku baru ja dengaq semalam...sekali dengaq teroih suka..pasaipa aku suka pun aku taktau..tak habis lagi dok kaji apa isi kandungan lagu ni..haha
aku suka sebab iramanya ....lirik dia aku tak berapa nak paham sangat. biasala, BI kan....aku ni kalau BI ni, lambat sikit la nak paham...nak kena ngadap lama-lama dulu...yang aku paham satu ja 'LOUDER' = lebih kuat @ lantang....lebih kurang macam tu la kan...
ok, sekian untuk intro kali ni.

masuk plak kat isi yang aku nak bebelkan kat sini.
sekarang ni aku SENANG SANGAT nak marah..marah sapa?!
sapa lagi kalau bukan anak-anak murid aku...depa ni memang jenis dok bagi darah aku mendidih dan naik mendadak, rasanya sampai tingkat 64 KOMTAR nun..hampeh betoi !
naik hangin aku bila dok mengadap depa ni...benda yang buat aku emo tak lain tak bukan pasai peribadi depa..takdak kesedaran sivik langsung kalau nak belajaq..mai sekolah 'direct' tak bawak buku, dah la tak bawak buku lepaih tu dok buat 'siruuu toya mat amin' hingaq sana sini...orang-orang macam ni memang la senang-senang buat aku sakit hati...mula la aku nak mengamuk..free-free ja kena maki bertalu-talu dengan aku..SENANG SANGAT aku marah sekarang ni..
kalau tak marah, mau depa pijak kepala aku..
aku rasa macam aku yang terhegeh-hegeh semangat nak depa pandai ....tapi depa ni, hmmm...memang hampeh la !
dugaan betoi la...tambah-tambah bulan posa ni kan...hilang habis pahala aku...dok marah saja..
dah try sabaq dah...tapi tak boleh jugak la, mau meletop ja...ohhhh aku ohhh...

haaaa...saja nak bagitau..kat sekolah tadi aku dapat la merampas 2 jenis mercun dari budak-budak ni...sakan gak mercun tu, bukan mercun pop cap ayam tu, tapi mercun mancis dengan teloq naga..berani betoi depa bawak mai sekolah...memang silap la dengan aku, aku rampas teroih...sekotak mercun mancis + 4 bijik teloq naga...baik punya dok ada...haha
mercun tu dok ada ataih meja aku...ntah-ntah esok aku pi sekolah hilang apa ?! kena rembat....

macam-macam la ragam budak-budak sekolah ni...kadang-kadang tu nak tergelak aku...tak jadi nak marah...banyak salah depa tu tak logik langsung..menyorok la apa la...macam la aku tak nampak...haru betoi depa ni...

oh anak murid-muridku, belajar la bersungguh-sungguh kerana ilmu itulah yang akan menjadi bekalan anda di masa depan kelak !
mode raya still merewang-rewang lagi ni..tapi dah nampak dah sikit pasai tak sabaq nak cuti ni...haha

p/s : aku nak kena pertingkatkan lagi daya kesabaran aku ke tahap yang lebih tinggi. aja aja fighting ~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 23, 2011

nak mai dah

tudiaaa...tudiaaa....tudiaaa....nak mai dah...tak lama lagi dah...hanya dipersimpangan saja lagi..tunggu nak 'kona' ja...lepaih tu teroih sampai...haha
aku rasa hampa semua dah dapat teka apa yang sedang bermain-main di dalam kotak fikiran aku ni kan...kan...kan...

apa dia?
1. gaji nak masuk ?!
2. cuti sekolah dah nak mula ?!
3. baju raya tak beli lagi ?!
4. nak raya aidilfitri dah oi ?!
5. balik kampung ?!
6. macam-macam lagi la kan..
7. futsal raya ?!
8. duit raya ?!
9. kerepek ubi pedas feveret ?!

aku rasa semua yang kat ataih tu sedang bermain-main di fikiran aku sekarang ni..cuma yang nombor 3 tu ja aku relax saja...tak terfikir langsung nak beli baju...haha...sebab baju tahun-tahun lepaih banyak lagi yang dok bergantung dalam almari...pakai pun skali skala saja...so, tak salah la kan kalau aku tak beli baju...lagipun, aku ni bukannya orang yang jenis bergaya bagai ni....
RAYA dah nak mai dah...tinggai berapa hari saja lagi posa kan...
so, segala yang berkaitan dengan raya ni pakat dok ready la kan..dalam kepala otak aku ni banyak plan nak buat time raya ni...tapi taktau la dapat laksanakan ka tak...kena tengok pada keadaan persekitaran dulu...kalau jadi, SEMPOI...kalau tak jadi, OK saja..

semangat CUTI dok meresap dalam diri aku dah ni...pi qeja pun, dok ingat cuti saja...tak nampak benda lain dah...haruuuu !

p/s : syok ooo kalau dapat main futsal time raya bersama-sama rakan sperjuangan Mashoorianz..ayuh futsal raya !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 21, 2011

kesabaran

entry kali ni ringkas dan padat.

hujung minggu aku kali ni banyak dihabiskan di rumah saja. sabtu di rumah. ahad pun di rumah.
hujung minggu kali ni aku transform jadi Mr.Mama menjaga auni...ma'am qeja shift petang..apa yang boleh aku katakan satu saja..Mr.Mama --> memang memerlukan kesabaran yang tinggi untuk tugas ni..walaupun, aku hanya perlu menjaga seorang saja, tapi penatnya ...fuhhh, percayalah...memang penat ...melayan segala ragam auni....
sampaikan tak boleh nak buat kerja lain langsung...nak kena mengadap auni saja...tinggal sat pun tak boleh...merata-rata dia pi...jenuh la nak kampoi...
bagi minum susu, bagi tidoq, bagi mandi, bagi pakai baju, salin pampers sebab berak, bagi mainan, bagi macam-macam la...

tapi, bila dikenang-kenangkan balik..aku kecik-kecik dulu pun macam tu la jugak...kesian kat mak aku penat jaga aku dulu...huhu..terima kasih, mak...abang dah banyak susahkan mak dulu..

so,
aku amat 'respect' la kaum ibu ni...mereka mempunyai ketahanan mental dan fizikal yang amat tinggi...
walaupun apa yang jadi, mereka tetap menjalankan tugas dengan baik..tanpa sebarang rasa sesalan dan rugutan..
Andalah superhero yang paling hebat !

p/s : auni oh auni....penat ayah..tapi takpa...ayah tetap sayang laju-laju kat auni...muaaahhh !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 19, 2011

Besar periuk, besarlah keraknya !

Assalamualaikum dan selamat pagi...
sekarang jam menunjukkan pukul 1:38am bersamaan dengan 19 Ogos 2011 hari Jumaat..mataku masih lagi cerah bak cuaca siang tadi..

walaupun sebentar tadi sempat melelapkan mata buat seketika...namun, keaktifan auni membuatkan lenaku terhenti...lantas mengepungnya yang ke sana ke sini...haha
auni oh auni...lewat sungguh menidurkan diri malam ni...sehingga terpaksa menggunakan teknik 'kegelapan' untuk melenakan auni...Alhamdulillah, teknik itu nyata sekali berhasil...
tahniah kepada wifeku yang sudah mabuk kemengantukan..
ok, itu adalah intro untuk anda semua. update serba sedikit mengenai aktiviti auni.

kalau hampa tengok pada tajuk aku kali agak ke arah perbincangan ilmiah sikit kan....ya dak?
bukan apa, tetiba saja aku rasa macam nak luahkan apa yang terpendam dalam hati aku ni...

besaq periuk, besaqlah keraknya...betoi dak?...aku rasa memang betoi la statement ni..
aku nak cerita sikit la pasai diri aku sendiri..takmau sentuh atau sabitkan orang lain dalam hal ni..sebagai kakitangan kerajaan, baru-baru ni kan telah dikhabarkan dengan berita yang amat dinanti-nantikan oleh seluruh warga...tak lain tak bukan BONUS la...apa lagi...
setengah bulan gaji untuk bantuan menyambut perayaan Aidilfitri yang bakal tiba...
Alhamdulillah, aku pun dapat la merasa bonus tu...tapi, dengan sekelip mata saja..cerah habis...haha
mana pi pun aku taktau...nak kata beli itu beli ini, takdak la sangat...sikit-sikit saja...sama macam tahun-tahun lepaih..beli mana nak guna saja...takdak la kata nak bergaya sakan...bagi aku dan jugak prinsip hidup aku...selagi boleh guna, selagi tu lah aku guna....
ada orang dok kata yang aku ni kuda la, sep la, itu la ini la....kata pi la...aku nak heran apa kan..aku tau kemampuan aku setakat mana....kalau aku mampu, pasti aku dapatkan...kalau tak, aku berangan ja la...haha
maksud aku kat sini, bila kita dapat banyak..maka yang nak habiskan jugak akan banyak...ya dak?! itu bagi aku la...kot bagi hampa lain ...lain la...
kekadang tu, pernah jugak la jadi kat aku sampai tak boleh nak bernafas la...sesak nafas tak ingat punya...hanya Allah saja yang tau time tu...kawan-kawan? entah la ke mana hilangnya...
keluarga? aku ni pattern susah nak libatkan keluarga dalam masalah aku...so, aku hanya diamkan diri selagi mampu...dan cuba sedaya upaya untuk mengatasinya....
itu sebab la, kita ni kena sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada dan dapat...jangan terlalu mengharapkan sesuatu yang lebih...dah dapat banyak, nak banyak lagi...haaaa, nanti mula lah jadi macam-macam....Allah nak tunjuk kat kita ni senang saja...

oleh itu, kita kena sentiasa beringat...berwaspada...bersiap sedia dengan segala kemungkinan yang bakal berlaku...

macam la dengan "besaq periuk, besaq la lagi keraknya"

sama-sama la kita renung bersama...walaupun, kekadang tu kita sendiri pun tak akan faham ....
Semoga Allah memberkati kita semua...Insyaallah.

p/s : dunia....dunia jugak...akhirat jangan lupa nooohhh !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 15, 2011

Selingan

Alhamdulillah, hari genaplah 15 Ramadhan 1432...maknanya dah 15 hari kita dah puasa..pejam celik pejam celik, masa berlalu dengan pantas...
masa minggu awal puasa dulu, fuuhhh memang teruji tahap kesabaran...tekak ni asyik dahaga saja, tengok gambaq makanan pon dah terliuq teruk...hmmm, dugaan dugaan...
tapi kini alhamdulillah, dugaan tu rasanya dengan slumber aku boleh tepis...cehh, ayat riak gila aku ni...takpa la kan...tu semua untuk menguji tahap ketebalan iman di kala Ramadhan ...
aku bersyukur, sehingga ke hari ini aku dapat menunaikan ibadah puasa ...maksudnya takdak hari yang kantoi lagi la kan...akanku teruskan kecemerlanganku ini, Insyaallah...
Harapanku Ramadhan kali ini akan diterima olehMu Ya Allah...



Bukalah mata bukalah minda....
Pasti akan nampak segala-galanya...
apa yang tersurat dan apa yang tersirat !

hari ini merupakan hari kembali ke sekolah..makna kata aku akan kembali mengadap budak-budak LINUS..aduhai, hilang sabaq lagi la nampaknya aku..
nak kena praktis senyum ni....senyuuum ~~!

p/s : hari ini hari Isnin...esok? esok hari Khamis cikgu...adoi, punggaaaahh dah hampa ni !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 11, 2011

Part 1 : Perihal Ramadhanku

dah lama rasanya aku tak memborak-kosongkan diri aku di laman ni..
so, hari ni aku ingat nak borak pasai beberapa benda ...walaupun tak berapa syok sangat, aku tak kira la...aku nak buboh jugak...haha...dah nama pun laman tayarsoton kan...
memang tayar la...so, bedai saja
pasai apa?..pasai bulan posa la ..apa lagi kan....
aku teringat masa kecik-kecik dulu, bila posa ja mesti sekerat hari...kalau kata posa selama sebulan 30 hari kan..makanya aku akan posa jadi 15 hari saja la...sebab tiap-tiap hari aku posa separuh ja...selalunya sampai pukul 12 lebey la...sebab time ni kan time tengahari rembang, ang mau tau la kan cuaca dia lagumana...hangat tak ingat punya..perkara standard yang aku buat bukak peti ais la...langgah dua tiga botol ayaq aih...memang puas hati la...lega oooo....haha
amcam, ada best ? mesti la best sebab langgah ayaq time bulan posa....
aku selalu bagitau kat mak aku yang hari punya separuh hari posa kita gabung la dengan esok punya, jadila sehari posa...ya dak?! haha...geliga kan otak aku ni...boleh plak main gabung-gabung...haaaa, hampa tengok aku dulu macamana...dah terer math kot !haha
hmmm, tu semua cerita zaman tok kadok dulu...kanak-kanak ribena la kata orang...
takpa la kan, tu semua penting untuk kita nak belajaq posa kan..tambah-tambah time tu budak-budak lagi..
zaman la ni, alhamdulillah posa aku cukup....amin...
cuma pernah terkantoi dulu time tu aku mengajaq kat jb...aku ingat lagi..aku kantoi sehari posa kot...pasai perut aku memulaih semacam ja time tu...kalau tak silap aku time lepas sahor..teroih aku pi klinik..member aku tolong bawakkan..tq sahabat...tanpamu mungkin tiada lagi aku hari ini..cheeewaaahh, ayat sadis tuh...
siap aku balik jumpa makcik aku lagi..pi buat ultrasound...last-last suspek aku kena 'gall-blader'...fuuuhhhh, terkejut mak, nox ! aaauuuwww !
hampa tau dak apa menatang tu 'gall-blader'..apa, tak tau...hmm, apa lagi ...pi la gugel...haha
siap ambil darah lagi...tapi akhirnya, alhamdulillah...aku normal....just saspek ja....lega mak nox !
tu la serba sedikit cerita pasai Ramadhan aku...ada banyak lagi....tapi tak larat dah nak taip...lenguh jari dah aih....haha
cerita pi bazar ramadhan kt stadium lagi...bukak posa ataih menara lagi..isk, macam-macam la kiranya nak cerita kat hampa semua...lain kali la kot....haha

pssstt....semalam aku rasa hari rajin aku kot...pasai apa?...pasai aku berjaya buat coq korea dengan kek batik....haha...semangat ayam betoi ! aku pon tak tau pasaipa aku rajin sangat....
besala kan....lelaki meekari....wakakakakaka

p/s : nak makan kek, tapi perut dah kenyang sangat dah...nak kena tunggu bukak posa malam esok la kan...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 9, 2011

rezeki

Alhamdulillah, syukur kepada Yang Maha Esa..
akhirnya, mendapat rezeki untuk Aidilfitri kali ini...
terima kasih daun keladi.


Bonus setengah bulan untuk kakitangan awam, pesara

KUALA LUMPUR - Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan semalam.

Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas itu dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

"Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga merupakan satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," kata Najib.

Katanya, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion. - Bernama

sumber : Kosmo!


p/s : LINUS oh LINUS...bilakah kau nak menenangkan jiwaku ini?
Link
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 8, 2011

Wordless Monday


p/s : bukan main posing lagi auni ye.....hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 4, 2011

berjaya

Alhamdulillah, hari ini merupakan hari keempat kita sebagai umat Islam menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini..
seperti aku juga, aku berjaya menunaikan kewajipan yang amat dituntut oleh Islam ini..
pelbagai dugaan telah aku hadapi, biasalah kan...selalunya minggu permulaan ni memang banyak dugaannya..
macam aku ni, waktu petang aku ada kat sekolah..dok melayan gelagat dan ragam anak murid...mak ai, penat tak hingga punyalahh..depa ni kalau tak kena 'beletiaq' sehari tak sah...habis hilang pahala puasa aku sikit...habis sebab dok banyak cakap la..'beletiaq sana beletiaq sini'....fuuhhh, dugaan oh dugaan !
tapi aku bersyukur, dengan dugaan ini mampu menjadikan aku insan yang lebih penyabaq...hahaha
tudiaaaaa, habaq ang !
Moga-moga anak murid aku paham la dengan apa yang aku dok bebelkan tiap-tiap hari kat depa...
hampa paham-paham je la kan...yang aku dok mengajar ni budak-budak Tahun 1, 2 dan 3...
so, memang kurang kesedaran sivik sikit...tambah-tambah yang Tahun 1 tu, memang tak makan saman la...ang cakap pi la apa pun, depa buat slumber rock ja....last-last, aku pulak yang mental dengan depa ni....
itulah cabaran yang aku kena lalui hari demi hari....tudiaaaa, ayat novel dok mai dah....

bagi menghilangkan tekanan mental aku dengan budak-budak ni, jom kita layan album terbaru di pasaran ni...
lawak wei....tobat lawak !



p/s : Selamat bersahur untuk anda semua...jom soooooq wei !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 1, 2011

sebelum dan bermula

sebelum
hujung minggu lepas merupakan hujung minggu yang agak sibuk...agak la..
aku mengambil kesempatan cuti 2 hari untuk pulang ke kampung halaman walaupun seketika saja..aku balik penang hari jumaat malam selepas balik dari sekolah..stay kat penang sehari saja yakni sampai sabtu petang..sebab malam tu wife aku kerja ...shift malam..so, faham-faham je la kan..walaupun sehari saja, tapi aku tetap nak balik jugak sebab dah hampir sebulan aku tak balik kampung..tapi bila ja aku sampai kat depan rumah parent aku, terkejut aku bila aku dapat tau adik aku 'accident' ...terus aku risau..dah la mak ayah aku kata adik aku tak ingat apa dah, bercakap pun merepek dan ulang-ulang benda yang sama...jemmmm !
aku bersyukur adik aku hanya mengalami minor injury saja..calaq balaq ja lebih..yang lain semua ok...alhamdulillah..dapat la mc 5 hari..semoga cepat sembuh wahai adikku !
then, aku sempat pi tengok baby yang baru lahir ..Muhammad Afif Muhaimin..anak kepada Abg Chik dan Kak Mas..kiranya sepupu kepada Auni la kan...wow, auni dah ada geng ! comel ja aku tengok..nak pegang tapi tak berapa nak berani sebab kecik sangat..2.2kg saja beratnya..macam auni dulu 3.2kg..besaq la sikit...so, aku mengambil pendekatan tengok saja gelagat afif muhaimin..tak lama lagi auni akan tambah lagi satu 'geng bas sekolah' ..tungguuu !
lepas tu pulak, aku bersama mak dan family terus ke MRSM Transkrian, Nibong Tebal..jumpa adik lagi sorang, akmal...dia dah lama tak balik...lagipun, dah lama jugak aku tak jumpa dia..sebulan lebih gak la..sempat la jumpa sat..sebab aku pi jumpa dia bukan time melawat..so, dapat jumpa sat saja la..
bila dah setel semua...balik ipoh balik....tata penang, jumpa lagi....
hari ahad pulak, aku pi taiping...rumah tok aku...saja la pi sana bawak auni ...boleh la dia jumpa 'nyang' dia kan dengan pak menakan dan kaum kerabat...bukan main syok lagi auni dok main dengan 'nyang' ...sampai tak tidoq-tidoq jadinya...haha
fuhhhh, memang padat la hujung minggu aku kali ini...
syukur dapat bertemu keluarga dan sanak saudara...

bermula
hari ini bermula 1 Ramadhan..selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di mukabumi ini...
semoga amalan kita bertambah kepada Yang Maha Esa...
puasa wei jangan tak puasa...
ok, sahur untuk pertama kalinya pagi tadi...aku bersahur secara solo...makan nasi koboi saja...
mudah.my betoi...haha

p/s : cabaran bermula petang ini di SKPPL...Ya Allah, kuatkanlah semangatku dan tabahkanlah jiwaku...amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...