mcm2

Friday, August 26, 2011

Kini tiba

pejam celik pejam celik pejam celik...
tunggu punya tunggu...
dah sampai jugak akhirnya..
hari ni pun dah hari Jumaat..
makna kata hari ni last aku pi qeja..
makna kata lagi esok dah start cuti ....yabedabeduuu !!
cuti lama mana?! lama tu tak la lama sangat...nak kata sat pun, tak la sat sangat..
orang kata yang sedang-sedang saja...tengah-tengah ja...
aku ni kalau bab cuti memang semangat, tak kira la cuti apa pun...cuti pendek ka panjang ka....janji cuti....
that's mean, aku tak payah pi sekolah selama seminggu..diulang lagi sekali..seminggu...bersamaan 7 hari...plus pulak dengan 2 hari...jadi la 9 hari....fuhhhh, nikmat tu....tak sabaq aih !
haha....bunyi macam aku ni tak pernah cuti kan....buat teruk ja lebih...tapi, apa aku peduli...aku yang cuti kan..So, it's up to me la kan...
tapi cuti kali agak special la sikit pasai cuti nak raya..semua orang pakat dok prepare itu ini ...kebanyakannya, sakan jugak la aku tengok...
bukan main syok lagi pakat dok wish kat sana sini...paling meriah aku tengok kat fb la...tag gambaq bagai....video la....post kat 'dinding' macam-macam pasai raya...mohon kemaafan .....nampak excited yang menggunung tu...takpa-takpa, setelah berjuang di Ramadhan..kini tiba masa untuk meraikan kemenangan di Syawal...tapi ada lagi lebih kurang 4 hari lagi...sabaq nooohhh...

lagu raya pun dah merata-riti aku dok dengaq...dalam radio toksah dok kata la kan...bukak channel ni, lagu raya...channel tu lagu raya...fuuhhh, memang raya la pendek kata....tu 'tera' panjang tak kata apa lagi...kalau dia nak kata jugak, taktau la jadi lagu mana kan....

So, Selamat bercuti kepada seluruh warga Malaysia terutama sekali yang beragama Islam..pasti dok kelam kabut nak balik kampung kan...
Berhati-hati di jalan raya...lepaih tu, drive tu jangan laju sangat...bawak dalam 35km/j dah la....pasai speed trap banyak sangat, merata-rata...siap keluaq list lagi bagitau kat area mana yang ada menatang tu...kalau kena, mau berayaq gak mata nak bayaq saman wei...
ni semua kes naya ni...oleh itu, jangan la 'too fast too furious' sangat..kalau tak, kena la 'too speed too trap' .....

p/s : aku plan nak kayuh beskat la kat highway nanti...kompom tak kena speed trap..ok tak?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: