mcm2

Monday, May 31, 2010

tacing ~

Yiruma ~ Kiss the rain
sgt tersentuh dgn lagu nih..

p/s : terkenangkan sesuatu ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 29, 2010

eat again n again

twister ! licin !

cth makanan ??..hehe

huhu....ujan yg turun menyebabkan perot mnjadi lapar kembali...wlupon setelah membelasah sepinggan nasi....
so, dgn pantaz menyerang KFC...sehingga menjilat jari maktom....wakaka...
dh lm aku xmkn benda alah nih...
tp xabes mkn...tggl seketul ayam...ape lg...bungkus la...mahal nih...haha...penangan black pepper la nih....[pssttt...xbrp sedap la black pepper ni...baek hot N spicy lazat lg]

p/s : layan gak makan time ujan nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 28, 2010

An Ogre

today is friday.
today is wesak day.
today is holiday.
today is ................


ok ok....cukup2....aku bkn nk mengajar hari ini hari ape....
yg sbnr ny....aku sj je nk gtau xtvt aku pd arinih...
hari nih...aku bersolat Jumaat d masjid sbelah spital epo...jaoh kn aku solat?...
hehe...bkn ape, tghari td aku g anta wife g kje dlu...dia kje shift ptg...masok kul 2pm...so, aku kena la anta awal ckt kn....then teros g masjid....alhamdulillah....selamat sume ny...

tudia JUSCO !

abes je solat jumaat...aku teros g Jusco Epoo...lone ranger beb...aku slumber je...sorg2 pon jd...
jem gile jln...cuti kn arini....kete belambak tgh jln...tepi jln pon besepah2....hadoi...

De Garden ada Nset Fair...org ramai dowh !

tujuan utama aku g Jucso bkn ape....just nk tgk muvee...lalalala....cite feveret aku....an ogre...Shrek 4 : Forever After......layan gak....aku tgk kul 3.20pm ~> 5.00pm....sat je pon....sejam stgh cm2 la...
tp rega tiket mahal nk mam***.....RM12.....blasah je la....jnji dpt tgk....full house beb....sold out....seat aku kt tepi skali...seat no N1 kot...xingt dh...tiket pon aku dh cmpk mana nth...
syok gak cite kali nih....mau gelak bahak2 gak la aku...nsb baek kahak xkluaq skali....wakaka...klu x, mau org dpn aku bising....tp seriously...aku gelak mmg kuat....muahahahahahahaaaa.....
lantak la....dh cite dia lawak...gelak la kn...xkn nk nangis bnjir2 lak...jiwa kacau ke weiii....
abes je aku tgk...dgn pantaz aku membLahkan diri blk umh...
aku smpe umh lbh krg kul 520pm kot...ape lg.....rest kn diri la deyyy.....

p/s : jap lg kul 8.45pm aku nk g spital epoo...nk ambk ma'am...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, May 27, 2010

makna?

org2 tua penah ckp....dgn melihat gambar sj...kita dpt mengEXPRESIkan mcm2 maksud ...makna...yg tersurat n tersirat....
so...tetiba aku nk post pic nih...bg aku amat menarik skali...tp xto la sbb ape...hehe
mybe model tu cute kot....[tampan jgn d lupe]...
pic ni d ambk ble pon aku dh xingt...tp yg aku ingt pic d ambk d Gua Kelam, Perggliihhh....
time ni aku tgh study lg...kt maktab perguruan perlis a.k.a M3P

p/s : jom cuti2 M'sia...dh lm dh xcuti2 nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 26, 2010

tahniah

comey~

pg td...ble aku bgn je...aku tgk nset aku ade mms....dr sahabat karib ku...yakni saudara TEPET a.k.a TEMPE...
rupa2ny...dia mengeSENDkan mms anak beliau yg terbaru....
isterinya selamat melahirkan seorang baby perempuan yg sihat sejahtera pd jam 1.35am td...berat 2.75kg....
tahniah tepet.....semuga family anda bahagia selalo n murah rezeki dgn kehadiran ahli yg baru nih....anda amat bertuah!....

p/s : aku berasa kagum~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 25, 2010

wakenabeb prequel

klik utk tumbesaran

p/s : sesi diskasyen MR.ISANI n TAYAR SOTON
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wakenabeb!

rancangan terbaru!
ni kisah hangen+cdey+hampeh+tensen+terkezut+terkedu=caca marba yg ingin aku story kn kpd pengunjung blog aku sekalian...

kisah ny bermula smlm...kira2 jam 8.00pm...aku nk g mkn...perot lapaq kn...br blk keje..so, aku pon mengajak wife aku g mkn KFC...teringin la plak..wakaka...
then, aku pon gerak....smpe je kt trafic light...aku ubah plan plak...rasa nk mkn ns+ikan siakap 18 rasa lak...aku pon g la sato kedai nih...nama dia W****** ~> [nmpk cmbest je]
kt kedai tuh,,,aku pon duduk la...dorg ambk oder...aku pon oder la ikan siakap yg nk mkn sgt2 tuh...hehe...tgu dlm 15mnt...smpe menu yg d oder...
ape lg...aku n wife pon blasah la seblasah2ny....wife aku mkn ckt je...aku je bedal xhengat...nasi wife aku pon aku tapau skali...hehe..perot lapaq kn...xleh nk kata pa la kn...boh pny boh...kenyang teros...
slluurrrppp....abes ayaq sirap bandung aku sedut!!.....
now...it pay time....aku pon p la kaunter ngn kacak ny...
brader[mybe tokey dia la kot] kt kaunter tu tny aku "makan kt luar ke?.."
aku pon jwb.."yup...meja single tuh"
dia pon belek2 bil2...cari bil aku ny la...dia pon ambk calkulatottt...tekan pny tekan....kuaq la total yg aku kena byaq...maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak aiiii.....RM40.10
peerrgghhh...mahai ny....aku dok beleytiaq la...tp dlm ati je la...huhu...teketaq2 aku bg RM50...
balance dia bg kt aku RM10...dlm ati aku berkata "huuuhhh...terkena aku kali nih..ciss...!"

aku pon melangkah ke dlm kete...then aku gtau la wife aku...mahal la...
then aku wat kesimpulan ~> dis is my first n last time at the W****** ......katok xhengat...!
ptuuuiihhh!!...keciwa nih....

p/s : pasni...jgn harap la aku nk g kedai tu lg...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

stress!

nth tul ke x spelling aku utk title post nih...hehe...hentam saja laaa labu...
kali ni..aku nk bg sedikit tips hasil dr pembacaan aku mengenai langkah2 nk menangani stress a.k.a tekanan....
skrg ni aku tgk....dlm paper...dlm blog...dlm fb...etc...msti ade selit pasal stress nih...sume org tensen la...masalah la..tekanan la...mcm2 ade...ni sume gara2 kehidupan itu sendiri...dunia semakin maju...so, keje pon semakin la bertimbun2 bak GUNUNG KALIMANJARO..sato lg psl hubungan sesama manusia...bab BERCINTAN CINTON la nih...kang ble gadoh ckt..mula la nk tensen la ape la...
tp...wlu ape pon yg jd...tula asam garam kehidupan makhluk Allah yg bernama MANUSIA...xdpt lari drp segala masalah..

5 langkah mudah hadapi stress!
  1. Pastikan hampa suma mendapat hidangan yang teratur dan sihat.

  2. Banyakkan makan makanan yang mengandungi vitamin B, seperti ulam-ulaman hijau, kekacang dan daging yang tidak berlemak kerana ia akan membantu hampa suma mengekalkan kesihatan dan mengelakkan darah gemuruh.

  3. Belajarlah untuk menerima punca tekanan hampa suma ~ jangan memaksa diri melakukan sesuatu jika tidak mampu.

  4. Bertimbang rasa dengan binatang peliharaan hampa suma, kerana binatang seperti kucing, hamster, dan arnab boleh membuat kita tenang.

  5. Dapatkan nasihat dari kaunselor. Mereka boleh membantu hampa suma mencapai objektif yang inginkan.
p/s : aku pon kdg2 stress gak ngn keje nih...xpenah abes..bertambah je..adoi..
hampa suma dgq tuh...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 23, 2010

masyuk!

sila klik utk tumbesaran

p/s : pastinya sume yg keje ngn gomen ternnti2 date neh...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 22, 2010

cukOp

23.05.2010
genaplah setahun jagung.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 19, 2010

Ya Allah..

kejadian insan terlalu hebat dr Yang Maha Esa...
tiada tandingan...
Oleh itu, kita sebagai insan ciptaanNya...haruslah bersyukur di atas segala pemberianNya...

video

p/s : amat tersentuh menonton klip nih...sebak...huhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 18, 2010

taklimat

smlm smpe je sek...aku dh dpt perkhabaran pasal aku kena g taklimat LINUS...adei...butiran adalah spt d atas...
ni la first time, aku kena g PPD...aku pon xto cmne nk g situ...yg aku tau PPD ni dkt ngn spital epoo...arini aku akan redah ajer...wakaka...moge2 selamat smpe..
taklimat ni stat kul 2.30pm...makna ny aku kena g sek la dlu...nganga2 ape patot..then kul 2pm..br gerak g PPD...

p/s : aku dgr cite NAZIR nk dtg sek nk tgk psl LINUS nih..adoi..fail LINUS pon xwat lg neh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 16, 2010

jasamu!

Hari-hari makan muruku,
Selamat Hari Guru !

pantun 2 kerat dr aku....amcm..terer x? di sini aku ingin mengucapkan 'hepi ticerz day' kpd sume cikgu-cikgi yg telah bertungkus lumus mendidik aku menjadi insan yg berguna pd masa kini... "thanx again to u all"....touching sgh kn...sob sob sob...cdey neh...

JASAMU TIADA TANDINGAN...HANYA ALLAH SAJA YG AKAN MEMBALAS NYA..

p/s : xsangka..skrg ni pon aku bergelar sorg ticerz...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 14, 2010

senyum...ketawa..itu saya!

wakakkaa...haha...hehe...lalalaallaaaa...

senyum
dan ketawa merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman di mana dapat merangsang seluruh tubuh dan mampu memberi manfaat berguna kepada sistem saraf otak dan juga hormon-hormon.


senyuman bukan sahaja berupayamenceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan kepada kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan turut 'tersenyum' dan menganggap kita gembira. Kajian menunjukkan senyuman memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak.

senyum dan ketawa dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan.

Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan. Banyak kajian terbukti bahawa tekanan emosi seperti kemurungan, kemarahan atau keresahan mempunyai kaitan dengan sakit jantung.

Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, atritis dan ulser.

Ketawa juga dikatakan mampu memperbaiki fungsi usus, sekali gus meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrient dalam badan. Ada juga yang percaya ketawa boleh membakar kalori seperti kita bersenam beberapa minit.

" SENYUM ITU KELOPAK. KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA"

p/s : aku seorang yg suke ketawa bahak2...n sinyiuummm~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 9, 2010

TQ~

aku ketika kecil

SELAMAT HARI IBU
kpd ibuku nun jaoh d sana...
PN. HASMA BT MUHAMMAD

Semoga panjang umo n murah rezeki hendakny
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 8, 2010

best!

p/s : tersangat best lagu nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 7, 2010

apa kena dgnku?

semenjak dua menjak nih...aku jd len mcm je...
nk kata OK ...xOK kot..
nk kata xOK...OK kot..
nth la...
aku rs xtenang...otak ni asek dok memikir je...
tp yg pelik ny...ape yg aku pikir pon aku xpasti...
senang ckp...jiwa aku ni xtenang...mcm ade sesuatu yg mengganggu aku...
smpe ade yg tegor aku..."MR.K....awat len mcm je arini?.."
aku pon xto nape ngn diri aku nih...
mungkinkah tekanan yg terlampau tlh mmbuat aku mcm nih...hmmm...nth la...
aku rs xselesa dgn keadaan mcm nih...dh jd cm BLUR je...SLOW LINER pon ade gak ..
ble la ati aku nk tenang cm dlu2...cool setiap masa...

p/s : aku berasa amat penat ketika ini..bkn penat bdn...tp pnt otak n emosi...
Ya Allah...berilah kekuatan kpd hambaMu ini...amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 4, 2010

huhu..

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya citra terindah
Bila kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata yang tak mampu

Kuungkapkan kepada dirimu...

Aku ingin engkau selalu

Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau selalu

Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku

Pasti waktu akan mampu

Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku..

p/s : amat tersentuh bait2 lirik nih...huhu...syahdu~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 2, 2010

??

can't wait...!!!

p/s : hrp2 best la kn...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...