mcm2

Saturday, March 31, 2012

selamanya...


"You know you are the number one for me.....
There’s no one in this world that can take your place"

p/s : tergamam aku...tak tau nak kata apa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lumrah dunia

dah dekat seminggu dah aku tak update blog aku ni...sebab apa aku jadi lagu ni?
sebabnya kerja terlampau banyak...sampai nak update blog pon dah malas...kerja yang dok tak berenti-renti beratuq....pi sekolah pening dengan LINUS, balik rumah pening dengan TUGASAN USM...nak tidoq pulak, kepala otak dok pikiaq pasai lumrah dunia....oh, otak aku senantiasa dok berpikiaq....sampai satu saat tu, terlintas kat kepala aku ni mengatakan tak lama lagi aku boleh jadi ting-tong....dunia dunia....

ok, aku start dengan kisah aku di sekolah dulu...kerja LINUS semakin bertambah...saringan yang sedia dok ada pon tak larat nak kampoi..ni kan pulak saringan khas.....macam-macam orang atas ni dok suruh aku buat...sampai masa tak cukup sentiasa....balik rumah pon dok pikiaq pasai kerja....di saat aku dok menaip ni pon, LINUS aku tak setel-setel lagi...minggu depan nak buat saringan khas pulak....lepas tu, saringan tahun 1 pulak....lepas tu nak mark paper yang berlambak-lambak pulak...oh....ni satgi sapa yang dok baca post aku ni kata aku ni kuat mengeluh la tak bersyukur la apa la....sebenaqnya memang aku nak mengeluh pon...sebab kerja tu semakin membebankan minda aku....stress aku bila dok buat kerja-kerja ni....tapi nak buat macamana, rezeki aku kot arah ni...so, kena redha...dan bersyukur sebab Allah masih lagi memberi kekuatan kepada aku buat semua ni...syukur.

kisah kedua pulak, pasai kerja jugak...tapi lain sikit dari sekolah aku...ni pasai assignment USM yang bersusun nak kena buat...ada 8 semuanya....aku baru dok pulun buat 3...sebab 7 April ni nak kena hantaq dah...tiap-tiap malam tidoq lambat...dok mengadap laptop...surf sana surf sini cari bahan....sampai juling mata habaq ang !
tula, sapa suruh gatai sangat pi mintak sambung belajaq...padan muka ang ! pandai-pandai la redah....
yalah....gaji cek ni kecik ja....tu yang dok pulun sambung belajaq ni...nak merasa gaji besaq pulak...hahahaha.....lambat lagi nak habis nun......2015 ! tudiaaaa aih...jenoh keraih la nak tunggu....Insyaallah...

last sekali, hal yang amat memeranjatkan aku...perkara yang tak dijangka telah berlaku....2 3 hari aku rasa tak senang...asyik dok pikiaq benda tu ja....tapi lama kelamaan, bila aku pikiaq balik...ada hikmah semua tu....mudah-mudahan aku mampu menangani semua tu...
dan aku berharap bahagia hendaknya....
hal apa??? hahahaha...nanti la aku bagitau...ni aku bagi teaser ja dulu....tungguu !

p/s : tukaq background la sat....nafas baru pulak...haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 24, 2012

SAPS

tudiaaa...topik entry kali ni memang tak buleh blah langsung...ni semua kerja yang aku kena setelkan dalam masa yang sangat suntuk...macam-macam kerja aku nak kena setelkan dalam masa terdekat ni...lagi satu, ada pulak kerja yang dok menanti nak mai untuk aku...fuh, memang padat la...nak bernafas pon sesak aku rasa....oh, tidak !!
rasa nak menjerit....tapi buang masa la pulak...kalau aku jerit pon bukannya kerja tu buleh pi kat orang lain...dok mai kat aku jugak...so, tunggu la dengan hati yang tak berapa nak terbuka....
la ni aku nak setelkan SAPS dulu...nak isi menatang markah dulu...TOV la, ETR la...target la...macam-macam...caca marba habeh...
ok, ketepi dulu cerita pasai kerja yang sememangnya tak pernah nak stop...non-stop saja...

kali ni aku nak cerita pasai adik bongsu aku...Muhammad Akmal b. Kamarudin.
apa yang hangat sangat pasai adik aku ni....haaaaaa, nindiaaaaa....aku nak cerita bagi...
baru-baru ni kan result SPM keluaq kan....so, adik aku ni dalam golongan hat dok ketaq pala nak pi ambik result la...Alhamdulillah, result dia memang meletup habeh....dalam family aku dia la paling mantap...aku ni sebagai abang sulong cap ayam ja result dulu....dia dapat 9A...diulang sekali lagi 9A habaq hampa...3 A+, 3 A- dan 3 A....semuanya jadi 9 la kan....tahniah abang ucapkan kepada akmal...seluruh keluarga amat berbangga dengan kejayaan hebat tu....kini, akmal akan melangkah ke satu peringkat yang baru pulak....semuga success selalu....abang akan sentiasa mendoakan yang terbaik....jangan lupa mak ayah...yang banyak berkorban untuk kita semua...
amin...syukur padaMu Ya Allah....

ok...nak sambung pi isi markah pulak...oh, SAPS ...mengapa oh mengapa ?!

p/s : kerja, assignment, masalah, semua ni dugaan yang mematangkan dan memajukan kita kan? betoi ka?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 20, 2012

setuju terima

salam semua...
bertemu kita lagi di ruangan alam maya yang maya lagi maya ni...
kali ni aku nak bagitau pasai perkembangan permohonan loan rumah aku...nampak gayanya permohonan tu diluluskan...boleh tahan jugak la nanti kena potong bulan-bulan ...RM830 jugak la...fuuhh, tersedak mak !
takpa...biarkan dulu..yang penting hajat aku untuk mempunyai teratak sendiri tercapai...
ceritanya macam ni, semalam aku dapat surat kelulusan tu...syok la hati ni....tapi yang tak berapa nak syok sangat adalah.....aku kena reply surat setuju terima loan tu dalam masa 14 hari....yang jadi masalahnya surat yang aku dapat tu bertarikh 8 Mac 2012...makna kata aku kena reply sebelum 22 Mac kan?? betoi dak?? hari ni dah 20 Mac... fuuhhh, semoga surat aku tu sempat sampai kat depa sebelum 22 Mac...aku dah pi hantaq pagi tadi...pos ekspress lagi....cepat oi cepat...
satgi kalau depa lambat dapat, depa kata aku tolak pulak loan tu....rugi oi....oh, oh, oh...

Ya Allah, Engkau permudahkanlah urusan hambaMu ini...amin...

p/s : pepatah aku hari ni...sungguh aku tak bisa, sampai kapan pun tak bisa !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 14, 2012

diam saja


‎"...sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa !"


p/s : auni dah makin besaq....gumbira hatiku ini.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, March 12, 2012

kacau

untuk makluman semua, minggu ni sekolah cuti selama seminggu....

so, makna kata aku pon cuti jugak la...tapi hati aku ni tak berapa nak senang...sebab apa? sebab tugasan ppg aku teramatlah belambak....sampai aku pon taktau nak mula yang mana satu...satu lagi masalah aku, aku tak paham apa kehendak tugasan tu....nak cari bahan pon taktau nak mula dari mana....aku tengok orang lain pakat dok kalut cari bahan dah, ada yang dah setel pon ada.....
aku ja yang masih terkapai-kapai...bila nak sampai kan....hahahaha

itu saja aku nak post kali ni...sebab apa sebab jiwa kacau...tak tenang...celaru....keliru....haru-biru...
adoi.....

p/s : esok nak kena pi sekolah pulak....cuti pon kena pi sekolah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 9, 2012

SSM On SBPA Off

Alhamdulillah. itu saja yang dapat aku katakan. segala rezeki datangnya dariMu Ya Allah.

ini berkaitan dengan pengumuman pagi semalam berkaitan kakitangan kerajaan pasai SBPA....aku dengan teruja menunggu sejak awal pagi lagi nak tengok live pasai pengumuman tu....

ternyata penantian aku berbaloi sebab gaji penjawat awam naik.

pada pahaman aku.....gaji penjawat awam akan naik sebanyak 13% untuk gred 1 - 54.
cola aku pun naik jugak RM50. kenaikan tahunan pulak ikut gred RM80 - RM320...
syukur....rezeki auni.....

tadi aku tengok berita kat tv, pengerusi CUEPACS bagitau maybe tunggakan gaji yang baru ni akan dapat seawal-awalnya penghujung Mac ataupun selewat-lewatnya bulan April....lega aku dengaq....
effective januari tu...fuuhhh !!

segala teka-teki sudah terjawab....walaupun begitu, banyak jugak la aku terbaca artikel kat internet pasai ada yang tak berpuas hati dengan kenaikan gaji ni....sebab dalam paper minggu lepas, CUEPACS ada bagitau yang depa kemungkinan gaji akan naik dari RM700 hingga RM2500 mengikut gred....last-last dalam pengumuman tadi hanya 13% saja naik...

pada pandangan aku la kan...kalau kerajaan bagi naik gaji macam yang dalam paper tu, kompom negara nanti gulung tikaq la....nak robek mana duit banyak-banyak nak bayaq gaji kakitangan kerajaan yang ramai ni.....ye dak? itu pandangan aku la kan.....taktau la orang lain punya pendapat macamana....

satu lagi yang aku dok pikiaq kan...senang pulak kerajaan batalkan SBPA tu ...padahal depa dah guna banyak duit untuk SBPA ni....pi meeting sana pi taklimat sana....dok cerita pasai SBPA ni semua....takkan la depa taktau apadia kekurangan SBPA ni...
hmmm, musykil betoi la...hahaha...biaq pi la kan....benda dah lepas....tapi duit yang dah depa labuq tu macamana....dah leboq habis kan....rugi tu...

lepas tu pulak aku dok rasa harga barang pakat dok naik la nanti....naik melambung macam mail lambung la kan....hahahah

apa-apa pun, aku berterima kasih kepada pihak kerajaan yang memberi kenaikan gaji ni....
semoga aku semakin rajin bekerja lepas ni.....mampu ka?

aku yang menurut perintah.
sekian.

p/s : adoi la....assignment USM dok bertimbun dok mai....tak paham satu habuk pon....punggah !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 8, 2012

Wordless Thursday y'all


p/s : lama tak layan korea ni...skali skala layan syok gak.....aja aja fighting !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 1, 2012

Jadual USM : Sem 3

klik untuk tumbesaran

nindiaaaaaa....habaq mai baq ang !
jadual dok mai dah....
semester 3...
aja aja fighting untuk aku...
study sampai lebam....hahahaha


p/s : mode nak belajaq tak mai lagi ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Malaysia

terima kasih tak terhingga kepada pihak kerajaan kerana sudi memberi bantuan kepada aku yang bergelar pelajar ni....walaupun pada usia yang nak senja dah....
bantuan yang berbentuk baucer 1 Malaysia bernilai RM200 amat besaq nilainya .....sapa nak bagi duit free-free .....rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari.....
nak jadi cerita la kan....aku baru-baru ni pi la USM dengan beberapa sahabat dari Ipoh ....semata-mata nak ambik baucer ni....baca betoi-betoi, semata-mata nak ambik baucer ni....takdak niat lain pun....jauh tu dari Ipoh. RM200 tu boleh beli macam-macam ooo....dalam kepala otak aku ni takdak plan apa lagi nak beli apa....tapi yang penting aku nak beli buku-buku untuk Auni Raudhah dulu...dengan alatan mengajaq aku....hat lain still dalam proses dok pikiaq....
baucer ni laku sampai 31 Mac 2012....makna kata aku ada lagi 3 4 minggu lagi nak perabih baucer tu semua....takpa banyak masa lagi.....relax !

lagi satu sebelum terlupa....3hb Mac ni aku dah nak mula sem 3 PPG USM dah....taktau la lagumana nak jadi....jadual dia boleh tahan gak la ......ada 5 subjek, 3 subjek umum 2 lagi subjek major.....nah, ambik ang sem ni nak kena belajaq nombor la ukuran la....jenoh nak kampoi....dah lama tak belajaq semua tu.....huhuhu....
masa belajaq pulak memang mengancam....8am sampai la 10pm...diulangi sekali lagi 8am sampai 10pm.....tudiaaaaa, dari pagi buta sampai la malam buta.....kompom dah aku membuta dalam dewan kuliah tu.....haaaawwwww !!

sekian untuk kali ni. bertemu lagi di post akan datang. maybe pasai jadual sem 3 kot.
terima kasih.


p/s : 2 minggu kebelakangan ni aku rasa penat semacam ja....sekolah banyak hari sangat kot. ntahlah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...