mcm2

Monday, October 31, 2011

Mari bekerja


setelah bercuti selama seminggu sempena diwali...kini, aku akan kembali ke alam persekolahan....ternyata kerja yang menanti teramat la banyak....ditambah plak dengan tugasan pjj.....fuuhh, semakin difikirkan semakin tepu kepala otak aku ni....
dalam cuti seminggu ni, masa aku banyak dihabiskan kat paper exam budak-budak....ada 7 kelas untuk aku mark paper....memang juling mata-mata....sampai ke satu tahap rasa nak muntah....banyak sangat....bayangkanlah satu kelas ja pon dah 40 lebih budak....kalau satu tahun...semua ada lebih kurang 170 orang budak....naik jem tangan aku dok mark paper...
mau tak mau kena la siapkan jugak...nanti menyusahkan orang lain plak....
kerja oh kerja....
bercerita bab tugasan pjj....bertimbun jugak...ada dalam 5 tugasan lagi nak kena siapkan....masa semakin suntuk....semua due 3 Disember nanti....tak lama dah tu pon....

ayuh, geraklah sekarang....haha
kata nak gerak, tak gerak-gerak pon...adoi !

p/s : Semoga aku dapat hadapi cabaran semua ini...Putrajaya wait for me !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 26, 2011

masa itu emas

masa amat suntuk bagi aku...tak tau mana satu perlu dibereskan dulu....
oh....sangat penat rasanya diri aku ketika ini...
itu ini...itu ini.....macam-macam .....
pening memikirkan semuanya.....entah bila la aku dapat 'setel'kan semua itu...

kusut !!!!!!

Ya Allah, berikanlah kekuatan kepada hambaMu ini...amin.



p/s : semakin hari semakin lama untuk aku update blog aku ni...mengapa jadi begini ?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 17, 2011

keluar sudah

klik untuk tumbesaran

akhirnya, setelah menunggu agak berkurun lamanya....kunjung tiba jua incik 'rizal' Semester 1 yang dinanti-nanti selama ni...
Alhamdulillah, LULUS jugak aku....walaupun, seringkali dibayangi dengan curiga....
Gred agak simple...LULUS saja....hahaha...sempoi gila USM ni...tak sia-sia aku sambung study kat sana.....kagum aku dibuatnya....

Semester 2 sudah bermula minggu lepas, ternyata assignment begitu meriah sekali bertimpa-timpa menimpa aku....haha...mencurah-curah bak titisan air hujan...

p/s : PERHATIAN:
Keputusan peperiksaan provisional ini dikeluarkan untuk makluman pelajar. Keputusan gred sebenar adalah tertakluk kepada kelulusan SENAT Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 13, 2011

tiada apa-apa

hari semakin hampir...tarikh semakin hampir...tak lama lagi akan bermula cabaran yang baru..di tempat yang sama...adakah aku bersedia ?! sama-samalah kita nantikan ketibaannya kelak...
kerja semakin bertambah...terlalu banyak yang perlu dibereskan dalam masa yang agak singkat...sampai tak tahu yang mana satu perlu dibereskan dahulu...
minggu depan akan bermula PKSR 2...lepas tu, pasti sibuk dengan 'mark' paper...'key-in' markah...dan segala bagai ....oh tidak !
itulah kerja namanya...tak akan pernah habis walaupun sedetik....oh !

sekarang beralih kepada puteri kesayanganku pula....auni...
semakin hari semakin lincah beraksi....beraksi...beraksi dan beraksi lagi...
kagum aku dibuatnya....
tak sempurna hidup ini tanpanya....

p/s : bahasa kali ni agak formal...dan agak 'menyampah' bila aku baca balik...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 8, 2011

Dok mai dah

klik untuk tumbesaran

Mode : Study
tak lama lagi dah mode seperti di atas akan kembali melanda diri aku ini. maka, akan bermula zaman keserabutan kepala otak ke tahap maksima....
aduh....sakit kepalaku...
tapi yang lawaknya bagi aku...jadual kuliah dah keluaq, result pulak yang tak keluaq-keluaq....tak ke haru nama dia tu...sepatutnya result la yang keluaq dulu...macam-macam la depa ni kan...
aku dok tengok kat fb, lecturer bagitau ada lebih kurang 42 orang student 'bungkuih' exam sem 1 hari tu...tudiaa, mula la aku dok risau semacam....tapi yang 'bungkuih' tu semua yang tak hantaq assignment dan yang sama waktu dengannya...kalau nak kira pada ayat tu, kiranya aku dah LULUS dah..sebab semua assignment aku hantaq...cuma tak tau la kualiti tu baguih ka dak...
Moga-moga aku selamat la hendaknya....
Insyaallah...

p/s : 15hb mula dah kuliah....aja aja fighting !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 4, 2011

Konon berkhemah ?!


credit to Mr.Edy

al-kisah...
tersebut la kisah...
bila sebut pasai perkhemahan ni, pasti semua rasa seronok kan...termasuk la dengan aku sekali...walaupun perkhemahan ni untuk budak-budak, aku sebagai cikgu pun rasa macam berkhemah jugak...
tapi yang syoknya, berkhemah dah macam buat family day...masing-masing mai lepak ja...borak-borak...lepas tu, buat bakaq-bakaq ayam la...masak lemang la....macam-macam la....kira meriah la....
tengok video kat atas ni pun dah tau meriah ka dak...pertandingan bakaq ayam tu untuk budak-budak...tapi cikgu pulak yang excited lebih....haha
macam-macam gelagat dok ada...tak larat nak gelak ....

tapi yang paling penting....ikatan silaturrahim semakin erat di kalangan guru-guru .....
steady la SKPPL ....tahun depan buat lagi....

p/s : result tak keluaq lagi pun....dok habaq dari haritu lagi...haha....tunggu punya tunggu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...