mcm2

Saturday, December 31, 2011

tugasan baru

klik untuk tumbesaran

Alhamdulillah, tugas untuk 2012 telah pon diterima...jadual yang agak menarik berbanding dengan tahun 2011...yang mana ada masa sikit untuk bernafas....syukur.

Semoga dapat menjalankan tanggungjawab dengan penuh dedikasi....ucapan khas untuk diri sendiri yang masih lagi di awang-awangan mencari rentak .....hahahahaha

p/s : ........I love you like a love song, baby !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 27, 2011


dok mai dah !
standby ......
countdown ...

p/s : apa aku merepek ni ?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sesi Pertama

hari ini tugas sudah bermula setelah hampir sebulan setengah aku bercuti...yang mana aku dah mula pi sekolah pagi tadi....
macam biasa la kan...setiap kali sebelum bermula sesi persekolahan tahun baru...meeting mesti ada punya...so, pagi-pagi buta aku dah gerak dari penang balik ke ipoh....Alhamdulillah aku selamat sampai ke destinasi yang diharapkan...

meeting kat sekolah agak biasa saja...tiada apa yang menarik sangat pon...
cerita pasai segala mak nenek tugasan yang bakal diterima untuk tahun 2012...tak sabaq rasanya...haha....tapi....tapi....mood keja still tak kunjung tiba lagi ni...aduh...mana pi tak tau...

bila cerita pasai meeting ni, sekolah aku meeting sampai hari Jumaat ni...makna kata 4 hari la jugak aku kena pi sekolah untuk meeting saja...
jadual waktu belum dapat lagi....tapi apa yang dapat aku simpulkan aku masih lagi bekerja di sesi petang...dan juga bakal mengajaq Tahun 1...fuuuhhh, memang dugaan terbesaq dalam hidup aku tu !!
harap-harap aku dapat la hadapi semua tu..

ok, aku dah tak tau nak bebel apa lagi....jumpa lagi di lain edisi...

p/s : lawa plak buku 'PLANNER 2012' ni aku tengok ! thanx tepet...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Darah Manis






sorotan gambaq yang sempat aku snap ! susunan berteraboq....

tanggal 25 Disember 2011, terpatrilah status darah manis untuk diri aku.....ehhh ehhh silap plak...bukan aku...tapi adik aku.....tahniah diucapkan kepada Muhammad Afiq B. Kamarudin diatas kejayaan itu....
masa berlalu begitu pantas sekali...tengok-tengok adik aku dah bergelar tunangan orang....hahahahaha
semoga kekal sehingga ke jinjang pelamin dan juga hingga ke akhir hayat...
aku sebagai abang akan sentiasa berdoa untuk kebaikan anda berdua....

Selamat Bertunang kepada Apit dan Pizah !

kekalkan hubungan anda ok !
sekgoq..peace y'all

p/s : 2012 dah semakin hampir...foohh !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 20, 2011

Kenduri


Selamat Pengantin Baru kepada ayahsu dan maksu...
semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...



auni time ni tengah dok mengamuk.....sebab badan tak berapa nak sihat....gigi kapak baru nak tumbuh...tu yang asyik nak mengamuk saja....riuh dengan suara dia saja....
auni...auni....semoga kembali ceria seperti selalu.....amin.

p/s : 20hb dah kena pi sekolah dah....nak kena 'sign' SBPA.....nak sign ka dak haa ?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 13, 2011

Selasa

semakin hari semaki hampir....aku meniti hari-hari dengan penuh kesabaran....
lagi beberapa hari saja lagi nak tiba hari sabtu....yang mana hari yang paling aku takuti....
sebab apa?! sebab hari tu nanti aku kena submit tugasan yang terakhir untuk semester 2 ini...
ada la dalam 3 tugasan....setakat ni, hampir 50% dah siap....manakala 50% lagi akan cuba dibereskan dalam jangkamasa 2 3 hari ni....

nampak sangat aku ni jenis yang buat kerja 'last minute'....ntah la, bagi aku perkara yang paling penting adalah siap !! kalau dapat siap awal tu kira bonus la kan...tak payah nak pikiaq lagi pasal semua tu....hahaha

hujung minggu ni mungkin menjadi hari-hari yang sibuk bagi aku dan famili....ada sedikit majlis yang perlu dihadiri....so, makna kata hujung minggu ni auni akan berjalan lagi la kan....wooooww !!
syok la auni.....

p/s : still rasa kecewa Mek Siti kalah dengan Pak Cit..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 9, 2011

Mengisi masa


ini merupakan kali pertama auni memasuki zoo...aku kagum sekali apabila melihat gelagat auni...
auni senorok dapat lihat sesuatu yang baru dalam hidupnya...auni dah pandai mengecam sesuatu objek yang bergerak....sampai satu ketika tak berkelip mata auni melihat telatah haiwan-haiwan dalam zoo....auni kadang-kadang tu takut, berani, tersenyum dan macam-macam lagi apabila melihat haiwan di depan matanya....

auni...auni.....gumbira hatiku ini melihatmu....

Semoga membesar dengan penuh kesejahteraan dariMu Ya Allah...amin

p/s : dah bertahun-tahun lamanya aku tak masuk zoo taiping...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 5, 2011

Musim cuti

sekarang ni dah masuk bulan Disember...makna kata dah dekat 2 minggu dah aku bercuti...cuti sekolah la kan...walaupon, sekolah dah cuti tapi aku tetap tak rasa macam cuti...otak tak lapang...sebab banyak dok memikirkan masalah study aku...pasai USM..tak lain tak bukan, pasai tugasan a.k.a assignment yang sememangnya belambak-lambak...setakat ni dah lima tugasan aku dah submit....syukur...
tapi ada lagi tiga dok menanti nak kena buat....berat-berat jugak tu....aku ni jenis yang banyak fikir pasai benda-benda yang tak setel lagi...otak tu asyik serabut saja.....sedang bercuti pon hati rasa tak senang....ini semua gara-gara tugasan....
ramai orang dok kata...kena la susah-susah dulu, then barulah boleh senang....anggap itu semua satu cabaran baru dalam hidup...ye tak?
nanti ada lagi satu kuliah terakhir sebelum nak serabut dengan exam pulak....17hb Disember nanti, yang mana date ni merupakan date untuk submit tugasan yang ada lagi balance tiga tu....
fuuuhhhh.....penat wehhh !!
tapi nak buat macamana kan...merungut pi la...beletiaq pi la...mau tak mau kena la jugak buat....
sapa suruh ang apply ambik degree sangat kan...padan muka ang ! hahahahahaha

Insyaallah, segala kesusahan ini akan diganti dengan kesenangan di suatu masa nanti....kan nenek kan....hahaha

p/s : cuti sekolah tahun ni aku rasa sat sangat....tengok-tengok nanti dah nak bukak sekolah, adoi !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 1, 2011

Diam-diam Khamis



For a thousand years.....

p/s : macam-macam benda boleh berlaku kan ?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...