mcm2

Wednesday, August 24, 2011

senang sangat !


sebelum aku mula segala bebelan duniawi aku kali ni, apakata hampa semua try layan lagu yang atas ni..aku baru ja dengaq semalam...sekali dengaq teroih suka..pasaipa aku suka pun aku taktau..tak habis lagi dok kaji apa isi kandungan lagu ni..haha
aku suka sebab iramanya ....lirik dia aku tak berapa nak paham sangat. biasala, BI kan....aku ni kalau BI ni, lambat sikit la nak paham...nak kena ngadap lama-lama dulu...yang aku paham satu ja 'LOUDER' = lebih kuat @ lantang....lebih kurang macam tu la kan...
ok, sekian untuk intro kali ni.

masuk plak kat isi yang aku nak bebelkan kat sini.
sekarang ni aku SENANG SANGAT nak marah..marah sapa?!
sapa lagi kalau bukan anak-anak murid aku...depa ni memang jenis dok bagi darah aku mendidih dan naik mendadak, rasanya sampai tingkat 64 KOMTAR nun..hampeh betoi !
naik hangin aku bila dok mengadap depa ni...benda yang buat aku emo tak lain tak bukan pasai peribadi depa..takdak kesedaran sivik langsung kalau nak belajaq..mai sekolah 'direct' tak bawak buku, dah la tak bawak buku lepaih tu dok buat 'siruuu toya mat amin' hingaq sana sini...orang-orang macam ni memang la senang-senang buat aku sakit hati...mula la aku nak mengamuk..free-free ja kena maki bertalu-talu dengan aku..SENANG SANGAT aku marah sekarang ni..
kalau tak marah, mau depa pijak kepala aku..
aku rasa macam aku yang terhegeh-hegeh semangat nak depa pandai ....tapi depa ni, hmmm...memang hampeh la !
dugaan betoi la...tambah-tambah bulan posa ni kan...hilang habis pahala aku...dok marah saja..
dah try sabaq dah...tapi tak boleh jugak la, mau meletop ja...ohhhh aku ohhh...

haaaa...saja nak bagitau..kat sekolah tadi aku dapat la merampas 2 jenis mercun dari budak-budak ni...sakan gak mercun tu, bukan mercun pop cap ayam tu, tapi mercun mancis dengan teloq naga..berani betoi depa bawak mai sekolah...memang silap la dengan aku, aku rampas teroih...sekotak mercun mancis + 4 bijik teloq naga...baik punya dok ada...haha
mercun tu dok ada ataih meja aku...ntah-ntah esok aku pi sekolah hilang apa ?! kena rembat....

macam-macam la ragam budak-budak sekolah ni...kadang-kadang tu nak tergelak aku...tak jadi nak marah...banyak salah depa tu tak logik langsung..menyorok la apa la...macam la aku tak nampak...haru betoi depa ni...

oh anak murid-muridku, belajar la bersungguh-sungguh kerana ilmu itulah yang akan menjadi bekalan anda di masa depan kelak !
mode raya still merewang-rewang lagi ni..tapi dah nampak dah sikit pasai tak sabaq nak cuti ni...haha

p/s : aku nak kena pertingkatkan lagi daya kesabaran aku ke tahap yang lebih tinggi. aja aja fighting ~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: