mcm2

Wednesday, June 1, 2011

BBM - Panas - Ketagih

fuhhh...kalau tengok pada tajuk aku kali ini agak multi-purpose sikit kan...
sebab utama adalah aku nak story 3 in 1 punya cerita...
cerita-cerita ini berkaitan dengan aku dalam masa terdekat ini..ada yang ok dan ada jugak yang tak ok...mari kita mulakan sekarang...
pertama - BBM
BBM is stand for Bahan Bantu Mengajar..ini berkaitan dengan alam perguruan aku. semalam aku kena hadir satu bengkel membuat BBM untuk pelajar LINUS. pada yang belum tau apa itu LINUS, aku explain lagi sekali khas buat hampa semua...LINUS ini adalah gabungan 2 'words' LITERASI+NUMERASI dan S pulak kalau tak silap aku SCREENING kot, so, jadilah LINUS..ini semua berkaitan dengan pelajar yang mempunyai masalah dalam menguasai 3M...membaca, menulis dan mengira...dah la tu sikit-sikit aku bagi info pasal LINUS ini, nanti tak jadi pulak apa aku nak cerita-in....bengkel ini bermula pada jam 8am sampailah 5pm...tudiaaa, memang lama la kan..tugas utama bengkel ini adalah untuk membangunkan beberapa BBM yang boleh dijadikan contoh untuk digunakan dalam sesi P&P LINUS di sekolah masing-masing..paham-paham ja la kan, cikgu-cikgu perempuan memang kreatif aku tengok...manakala cikgu lelaki yang jadi kaum minority ini tak lain tak bukan kena jadi ketua kumpulan la...kena present la...nasib-nasib...tapi tu la hakikatnya sekarang...cikgu lelaki memang semakin pupus....aku kagum jadi cikgu ! kagum la sangatkan...untuk bengkel ini, group aku kena buat BBM pasal isipadu, panjang dan berat...sesi buat BBM start pukul 8am - 1230noon...lepas tu, present pukul 230pm - 400pm saja...then, balik ....yahooo ! seperti biasa, kalau aku yang present memang express rakyat la...ringkas dan padat...haha
yang sebenarnya aku tak berapa nak suka sangat bila kena pi bengkel ini, tambah-tambah time cuti plak tu...memang tak best la kan...dah cukup !
kedua - Panas
sejak 2 3 hari ini, kalau aku tidoq mesti terjaga balik punya dalam pukul 2 3am...aku pon tak pasti sebab apa jadi macam tu...tapi apa yang aku sedaq, bila aku terjaga saja aku rasa panas ....memang panas sungguh la, ini bukan cobaan punya wehh...peluh bercerau...sampai auni pon habis 'kuyup' baju aku tengok...kesian kat auni, tidoq dalam keadaan yang sangat panas...aku pon mula membuat firasat sendiri dengan mengatakan panas ni mungkin berlaku pemanasan global...panas dia tu lain macam sikit...berbeda rasanya...siang panas, malam pon panas....
amat mengharapkan hujan turun dengan lebat selebatnya....pasti sejuk kembali...Insyaallah...
mandi 2 3 kali pon still rasa panas...hehe...lagi satu, kalau panas banyak ni orang selalu kata mybe dosa banyak kot...ish3....manusia oh manusia...
ketiga - Ketagih
aku rasa sejak 2 3 hari ni aku dah jadi addict terhadap satu benda ini...hampa rasa-rasa apa?!
memang wajib la kalau aku online, mesti aku buat punya benda ini...
jeng jeng jeng....addict kat satu lagu ni ...1st Lady - i'm sorry
lagu lama kot...aku pon tak tau sangat...aku baru ja dengaq tapi terus terpikat...haha
lagu ni jiwang weh...memang jem la dengan aku, tapi bila aku dengaq syok la pulak...awat tak tau?!
apakata hampa try dengaq tengok...



lagu macam dok salah terok ja kan...

p/s : mulai 1 September, tarif elektrik akan naik...Wow, marveles la kan !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

yellowie roses said...

den igt bbm-blackberry massenger hakhakhak...pasang econ la bro....skrg panas sgt

tayar soton said...

yellowie roses>>haha....anda terkono ! jangan mudah tertipu k...