mcm2

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya


Final Sea Games

Skuad bawah 23 tahun (B23) Malaysia bangkit daripada ketinggalan seawal minit kelima untuk membenam Indonesia 4-3 menerusi penentuan sepakan penalti selepas terikat 1-1 pada perlawanan akhir acara bola sepak Sukan Sea 2011 yang panas dan mendebarkan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam tadi.

Sorakan dan provokasi yang dilaungkan lebih 100,000 penyokong fanatik skuad Garuda di stadium itu tidak sedikit pun melemahkan semangat anak buah jurulatih Ong Kim Swee, Kapten pasukan Malaysia.

Badrol Bakthiar menjadi wira Harimau Muda selepas menjaringkan sepakan penalti terakhir dalam perlawanan tersebut yang meremukkan hati berjuta-juta rakyat Indonesia.

sumber : KOSMO!

peerrrgghhh....game semalam betoi-betoi menguji tahap ketahanan fizikal dan mental aku...mau tak nya, asek dok menjerit saja...tu tak kira yang maki lagi...memang banyak la....kesian kat auni, nak tidoq pon tak senang...ayahnya asek dok hingaq saja....
fakri paling banyak sekali kena maki dengan aku...main bola stail tamak gila....ada peluang bukannya nak passing kat member...tapi pulun sorang...puuuii....dah la sepak penalti tak gol....apa la badi ang ni fakri....memang suwey betoi la....sorang lagi yang aku tak suka thamil arasu...main bola kira nak sondoi orang saja, lepas tu senang-senang bagi free kick kat indon....menyusahkan teammates betoi la...
bagi player yang lain, hampa semua main memang best....mantap....walaupon, kadang-kadang tu ada sikit terkucil ....
baddrol, apex, asra, irfan, muslim, fadhli, mahali, guru, fandi, nazmi, yong.....zubir pon mantap jugak, walaupon baru first time main time game tu, permainan dia amat menyakinkan ....
syabas Harimau Malaya.....aaauuuummmm !

p/s : habis sora aku dok maki fakri saarani...ang memang fak la...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: