mcm2

Sunday, March 27, 2011

pandang-pandang


gambaq sebagai kenangan

ok.
aku baru saja balik dari SK Pos Raya setelah semalaman bermalam di sana...ditugaskan untuk pergi ke sana sebab kena jadi guru pengiring murid sekolah aku...kat sini ada perkhemahan TKRS a.k.a tunas kadet remaja sekolah..'camping' ni sebenaqnya 3 hari 2 malam...tapi yang aku pi semalam tu adalah malam last...hari ni habis la camping tuh...
shift aku bermula 7pm sampailah 7am....makna kata aku kena tidoq kat sana...bab tidoq ni no hal punya pasai dalam kereta pon aku boleh tidoq..malam tadi, budak2 ada raptai dan malam kebudayaan...aku just duduk dan tengok ja la aktiviti depa nih...sambil2 tu borak-ing bersama cikgu-cikgu yang ada kat sana...cikgu-cikgu ni pon jadi guru pengiring jugak...ada yang jadi pegawai perkhemahan...kira meriah la jugak..
tapi yang syoknya kat sini bila dah malam...apa lagi...kesejukan melampau la...besa la kan..kawasan hutan...lagipon kat sini merupakan perkampungan orang asli...so, hutan dia memang asli la...
sejuk tu toksah dok kata la lagu mana...bukan kata menusuk kalbu lagi dah, tapi menusuk tulang teroih...hehe
malam tadi aku tidoq dalam kereta ja...tu pon jenoh la selimut satu badan...mau beku aku dibuatnya..sejuk dia macam aku kat gerik dulu...time pagi buta nak ambik ayaq sembahyang, tudiaa habaq hampa...punyalah sejuk...macam 'ice cube' tu..tapi syok....aku suka !

p/s : SK Pos Raya ni tepi jalan ja...otw nak p Cameron Highlands...senang nak cari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

EL said...

wah..mnghirup suasana nyaman & segau nmpak..tpi bila lu sbut tdoq dlm keta..tringat makcik pengalamn sma last year.. insiden ulau msuk umah tu...remember? huhuhu
p/s: alang2 dh dkat cameron..x hangkut strawberry buat wife trcinta ka..eheh!

tayar soton said...

eL>>hehe...mmg sedap sungguh menghirup udara segar....sampai nyenyak tdo...xsempat nak lajak g cameron...ada hal ....mybe next time...