mcm2

Monday, February 21, 2011

jalan2 sampai lebam


"seat-belt plez !"

hari ahad bersamaan 20.02.2011 merupakan hari jalan sedunia...maksudnya, xlekat kat rumah...
auni amat teruja skali bila dia tau yg dia akan keluar jalan2....mari kita ikuti coretan daripada Auni Raudhah.

"ehem...ehem...Seawal 800am auni dh mandi dan ber'mekap' secomey2nya dengan bantuan daddy...lebih kurang pukul 850am, Opah Ma dan Auntie Nana sampai dr elephant stone [Auntie Rina xdpt join sebab pegi tuisyen].....then, auni pon join daddy, Opah Ma n Auntie Nana pegi hotel seri Malaysia coz Auntie Nana ada taklimat pasal Kolej Yayasan Alor Gajah, Melaka....lama jugk taklimat tu, start pukul 10am sampai ke pukul 1245noon.....auni penat menunggu, apa lagi...auni pon minum susu la...dah kenyang tu tido la plak sebelah daddy....daddy pon ngantok je auni tengok....hehe....
kemudian, pukul 1pm lebey, auni pegi GM plak...ala Grenntown Mall....orang ramai la jugak...mula2 tu planning nk pegi Jusco, tapi daddy xnak pasal kt sana crowded sgt...sesak nafas la...dh sampai je GM, auni pon baring la dlm stroller.....Auntie Nana tolong tolakkan...fuyooo, syok ooo !
kami pegi makan sebab lapar sgt....Opah Ma makan nasi campor sama dengan daddy....Auntie Nana plak makan nasi ayam....jam pon dh pukul 210pm, daddy pon kol ibu...suruh ibu datang GM...tunggu punya tunggu, ibu pon sampai lebih kurang pukul 255pm...lama jugak la auni tunggu kan...ibu dari hospital pasal keja shift pagi....bila ibu sampai, ibu plak makan nasi goreng paprik..auni tengok je...sebab auni xsuka la nasi tuh...auni suka 'susu fresh' aje...
dah semua kenyang, kami pon round2 la kejap dalam GM tuh, tengok2 henpon dan borak2....
jam pon dh pukul 4pm, kami pon balik la rumah....Opah Ma n Auntie Nana singgah rumah auni jap nak ambil DVD Hantu Kak Limah....bila auni sampai je rumah, auni letih sangat...tapi auni hepi sgt sebab dapat jalan2 dgn ibu, daddy, Opah Ma n Auntie Nana....
hmm...ok la semua, auni betul2 dh letih nih, kita jumpa lagi k...auni nk titun....tata...."

hamboih2....sempat lg puteri aku ni bercoret2....hmm...auni...auni....

p/s : penat:letih:gumbira:semua ada !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: