mcm2

Monday, January 17, 2011

tiada apa

uik...dah banyak hari tak ber'update' blog aku nih....
teringin nak update, tapi xdak idea la plak...camna nih?
ok la, aku bedai saja ok.....
minggu ni dah masuk minggu ke-3 aku bekerja...so far, mood untuk bekerja dengan lebih jaya masih lagi tercari2 rentaknya....aku pon xtau bila la nak jumpa mood tuh..susah kot rasanya...pasai tahun ni aku kena mengadap budak2 Tahun 1....yang sememangnya memerlukan tahap kesabaran dan dedikasi yang tinggi....aku ni dah la jenis baran....pantang budak bising sikit mulalah aku nak naik hangen....ada yang kena tarik 'sekben', telinga, rotan dsb......
aku ni bukan la saja2 nak pekena depa..tapi depa yg dok bagi aku hilang sabaq...apa lagi, rasa la penangan...hehe
walaupon begitu, aku masih lagi berfikiran waras....xdak la aku nak belasah 'kaw2' macam yang dok tunjuk dalam paper sana sini tuh....aku buat semua tu nak bagi budak2 ni jadi orang....bukannya jadi mambang !
tapi xtau la kot2 ada parent yg xsuka cara aku nih....pengalaman aku dulu, ada la parent ni xsuka aku...then mention nama aku dalam metin PIBG....glemer la aku time tu....pulak tu mai serang aku pasai xpuas hati aku cubit anak dia....dia kata anak baik dan xpenah wat jahat...hmm, bila dh jadi macam ni, aku senang ja...anak dia aku buat xtau teroih...lantak ang la..nk blajaq ka nk tdoq ka nk main ka...tu ang punya pasai....aku xambik peduli langsung....
last2 parent tu mai jmpa aku...tanya pasaipa anak dia xbuat homework math pon....result pon down....haaa, padan muka ang...anak ang aku xambik peduli..pandai2 la ang ajaq sendiri....
haha.....tula perangai aku bila orang kata aku macam2....hambik ang !
ops...aku dh melalut byk dh nih....tu semua cerita lapok dh....time aku dok JB dulu....ni kira flashback la kn....memori daun pisang....
dalam dok kata xtau nk taip apa tuh....
minggu ni sekolah macam besa..cuma hari khamis ni aku cuti....cuti umum...sempena Thaipusam...yeaayyy ! tp jangan dok seronok sgt....sabtu nnti kena sekolah plak...ganti untuk cuti raya cina....pi mai pi mai 5 hari gak la aku kerja minggu ni....pulak tu nak kena submit mastercopy soalan ujian bulanan Matematik Tahun 1 ....adoi, mau xmau kena gak la buat.

p/s : update sambil tengok bola..Asia Cup !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

FaZiLa said...

ermm...lain kerja,lain la jgk dugaannya kan..

dulu sy pnah jd cikgu ganti, jd ustazah ngajar darjah 1 and 5. hehe..mak aihh...mmg mnguji kesabaran la kan especially yg darjah 5. degil, asek kna cubit n lempang ngn saya jek. yg darjah 1 plk, blh dikawal la lagi sbb depa anggap cam kakak.sng la jgk nk ajr.hehehe.

itu dulu, 7 thn lps...

dgn itu, moga cikgu tayar terus bersabar mendidik ank bngsa ye. bdk2 skrg tak sama dgn kita dulu da. kita ingt kita dulu dah paling nakal, tp bdk skrg dahla nakal, advance gile ntah apa2 lak tu..mmg kna tough lah cikgu2 skrg!aja aja fighting!! :)

tayar soton said...

fazila>>tepat skali...perbezaan antara budak tahap 1 dan 2 adalah dr segi perwatakan mereka...
tahap 1 ..mereka suka main xkira xmana jua...bahkan kena marah pon sekejap je diam..kang memekak balik...bak kata org2 tua..."tak makan saman punya budak"
tahap 2 ..mereka sudah dpt berfikir dgn baek...dpt menilai sesuatu perkara....dpt mengawal tingkahlaku setelah ditegor oleh guru....

so, kesimpulannya....setiap tahap ada cabarannya....

semuga dpt menangani bersama...insyaallah...